Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

Na het toevallig ontdekken en aansluitend ‘vertalen’ van twee notariële akten, die zeer uitgebreid de nalatenschap en inventarisverdeling van die nalatenschap van een overleden steenfabrikant specificeren, was mijn interesse voorgoed gewekt en ben ik begonnen met het verzamelen van gegevens en data, en mogelijk foto’s, van steenfabrieken. Helaas was bovenstaand boekje niet meer verkrijgbaar bij de Nederlandse uitgever en heb ik contact opgenomen met de schrijver, die in Curaçao woont.

Hij (Dhr. Henri Theodoor Marie Burgers), stuurde me dit boekje toe en ik ga dit boekje inscannen en op m’n website plaatsen. Ter voorbereiding van wat ik hoop zal een zo volledige mogelijke verzameling gegevens over steenfabrieken worden. Mogelijk ook over steenfabrieken die niet in dit boekje worden beschreven. Ik heb er heel véél zin in !!

Ik heb alle bladzijden in dit boekje individueel ingescand en weer gegeven. Af en toe heb ik een ietwat onduidelijke afbeelding iets uit vergroot en heb af en toe ook wat extra informatie toe gevoegd. Dat laatste overigens tot een minimum beperkt om de inhoud van dit boekje zo origineel als mogelijk weer te geven.


Red.: NIET in het boekje : Enkele via Internet gevonden afbeeldingen van deze machinefabrikant, Johannes Aberson, opgericht inm 1847 (Bron : https://mijnstadmijndorp.nl/app/machinefabriek-johs-aberson-nv-olst/fotoalbums/machines-in-aanbouw-in-de-fabriek-van-aberson-te-olst?nav_id=0-1&index=0&imgid=353936190&id=353936187

Deze organisatie is tot op de dag van heden operationeel. Op deze link : https://www.deboermachines.nl/nl/ kun je al hun activiteiten bekijken.TERUG NAAR BOVEN.