Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

Zaterdag, 22 augustus 2020. Héél af en toe geef ik toe aan de neiging om eens een kast of een la leeg te halen, om te bezien wat van de inhoud de moeite waard is om te bewaren of wat voorgoed aan de papierversnipperaar toe vertrouwd mag worden. En zo kwam ik deze twee boekjes tegen. Wanneer ik daar de eigenaar van ben geworden, of van wie ik die ooit gekregen of gekocht heb … ik heb geen idéé meer en dat is dan nu ook van nul en generlei waarde.

De waarde zit ‘m er in dat ik ze hèb en ze graag aan U wil tonen, middels een reeks scans die ik hieronder erg graag met u wil delen. Inclusief de bij behorende originele teksten en bijschriften, zoals vermeld in die boekjes. Het verbaast me deze naam (▼) te zien op de allereerste bladzijde van dit boekje. Mogelijk een eerdere eigenaar van dit boekje.

Maandag, 24 augustus 2020. Héél af en toe geef ik toe aan de neiging om eens een kast of een la leeg te halen, om te bezien wat van de inhoud de moeite waard is om te bewaren of wat voorgoed aan de papierversnipperaar toe vertrouwd mag worden. En zo kwam ik deze twee boekjes tegen. Wanneer ik daar de eigenaar van ben geworden, of van wie ik die ooit gekregen of gekocht heb … ik heb geen idéé meer en dat is dan nu ook van nul en generlei waarde. De waarde zit ‘m er in dat ik ze hèb en ze graag aan U wil tonen, middels een reeks scans die ik hierboven en -onder erg graag met u wil delen. Inclusief de bij behorende originele teksten en bijschriften, zoals vermeld in die boekjes. Het tweede boekje met Dreumelse ansichten …

Donderdag, 27 augustus 2020 : En dan is ineens ook boekje twee geheel in gescand. Geen achterwoord en dus komt het plotsklaps tot een einde. Ik heb nauwelijks iets anders gedaan dan de diverse bladzijden in het boekje, en de beide boekjes, in gescand en er slechts één keer iets aan toe gevoegd. U komt het vanzelf tegen.

Mooie stukjes geschiedenis in beeld en jammer dat er niet veel meer van bewaard zijn gebleven. Dat gaat héél anders verlopen als ooit iemand over 100 jaar foto’s van hedendaags Dreumel (2020) in een boekje gaat publiceren. Bestaan er dan trouwens nog wel echte papieren boekjes of gaat dan letterlijk àlles digitaal?


TERUG NAAR BOVEN.