Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

AKTE No.5 : Best lang bezig geweest met de stamboom van Johannes de Kleijn, akte no.4. Ik heb al gemeld dat het best verbazingwekkend is dat je van sommige personen alles en van andere niet veel of niets kunt vinden, terwijl ze bijvoorbeeld gewoon van hetzelfde ouderpaar afstammen. Dat had ik uiteraard ook al gemerkt met de eerste pas geborenen en daar zal ik mee moeten zien te leven, ook voor de nog komende vele nieuwe mensen, die in de jaren 1913 tot en met 1918 in Dreumel worden geboren.

17-06-2019 : Ik ga beginnen met de ‘roots’ te bepalen van Johannes Wilhelmus Merkx. En nu al weet ik dat die achternaam ook weer oorzaak zal zijn van veel niet kunnen vinden, omdat die achternaam op diverse manieren geschreven zal worden. Merks, Merkx, Merx, Merckx, zelfs Merkus. Of, een van de echtgenoten … Helluw, Hellouw, Helouw, etc. etc. Hetgeen me niet zal weerhouden toch zoveel mogelijk boven het maaiveld uit te tillen.

19-06-2019 : Nou, het lijkt weer gelukt, althans voor zover ik over de mogelijkheden beschik om informatie in te winnen. Soms, en dat gebeurt ook vaker dan ik had vermoed, krijg je ook teveel informatie en moet je een moeilijke beslissing nemen hoe lang je met één persoon bezig wilt blijven onderzoeken, of dat het gewoon teveel werk en tijd zou vergen, waarbij een goed eindresultaat zeker niet eens verzekerd is.

Zoals mijn zoektocht naar additionele gegevens van en over 'Jan van den Berg'. Een zo 'gewone' voor- en achternaam, dat ik tientallen bladzijden met zoekresultaten gepresenteerd kreeg door Het Gelders Archief. Wel 100 met 20 personen per individuele bladzijde. Ondoenbaar om dan de juiste Jan van den Berg te vinden en dat proces heb ik dan ook moeten staken.

Echter met toch een lichtpuntje waardoor dit probleem -veel teveel zoekresultaten- een heel klein beetje opgelost kan worden. Het Gelders Archief heeft me een hulpmiddeltje aangereikt, waardoor je het aantal zoekresultaten zodanig kunt verminderen dat er zoveel mogelijk alleen maar 'Jannen van den Berg' worden getoond en niet ook àlle Hendrik Jannen, of Jannen Albert, of Dominicus Jan Gerardussen.

Ik heb daar een kort handleidinkje voor samen gesteld, hoe dat -hartstikke simpele- proces uit te voeren.

Klik HIER voor uitleg. En natuurlijk onderstaand het PDF-bestand, waar alles uiteen wordt gezet over de Merkx- en nog een groot aantal andere, families.