Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

Maandag, 26 april 2021 : Hoe bestaat het !! Voor het eerst sinds ik gestart ben met het samen stellen van stambomen voor personen die in Dreumel geboren werden, vanaf 1913 tot en met 1919, heb ik zojuist de stamboom van en voor Wilhelmus Arnoldus en Mathijs Cornelis Salet op m’n website gepubliceerd. Inderdaad, twee personen, want het zijn tweelingen. De eerste 2-lingen die ik verwerkt heb.

En nu, geboren op 2 augustus 1914, Hendrikus Wilhelmus en Johanna Huberdina Lamers !! Wéér een tweeling. Niet te geloven, dit soort toevalligheden !! Maar het is toch echt waar, getuige deze twee geboorteakten. Hendrikus Wilhelmus wordt om 2 uur des middags geboren en zijn zusje, Johanna Huberdina, om ‘ruim’ twee uur. Zowat gelijktijdig, ware het niet dat zulks biologisch onmogelijk is. Of wellicht met een keizersnede toch mogelijk, maar daar wordt op deze akten natuurlijk niet over gerept. Werden er eigenlijk al keizersneden uitgevoerd in 1914 ? Ja, zeker ... de eerste schijnt al te hebben plaats gevonden in 1337. En …

Vader Hendrikus Lamers en moeder Hu(i)berdien van Lent hebben al een aantal kinderen op de wereld gezet. Maar eerst werden zij zelf geboren. Hendrikus Lamers werd te Dreumel geboren, op 27 september 1870.

Huberdien van Lent werd geboren te Oijen en Teeffelen, op 1 januari 1878. Hun huwelijksbijlagen ...

Het zal dan ook niemand verbaasd hebben dat ze in de geboorteplaats van de bruid, Oijen en Teeffelen, gingen trouwen. Dat feestelijke gebeuren vindt plaats op 22 april 1904.

En zijn dit de akten die zich langzamerhand, in de loop der jaren, verzamelen in de persoonlijke dossiers van dit ouderpaar.

Het is wel altijd heel triest als je ziet hoe lang (kort !!) sommige net geboren kinderen te leven hebben. Ik had al een persoonlijk dossiertje voor Hendrikus Wilhelmus aan gemaakt, zodat ik daarin zijn akte van overlijden zou kunnen opbergen.

Hij overlijdt, nota bene, op een leeftijd van slechts 2 maanden, op 8 oktober 1914 (▼).

Ik heb al eerder stambomen gemaakt voor Lamers families. Zoals voor Johanna Catharina Lamers, geboren op 27 maart 1913 en Johannes Cornelis Lamers, geboren op 28 mei 1914. Want dat waren zus en broer. 

Zie onderstaand de stamboom voor en over Johannes Cornelis Lamers, die al samen gesteld (-voegd) werd met die van Johanna Catharina Lamers. Daar ga ik nu proberen om de gegevens van de tweeling Lamers ook weer aan toe te voegen. Het ouderpaar Lamers-van Lent wordt in deze stamboom al vermeld. Alle kinderen die nog mochten ontbreken, en andere relevante gegevens, ga ik er aan toevoegen.

Donderdag, 29 april 2021 : Effe een week of twee afwachten wat al die idiote activiteiten van die massa’s personen teweeg gaan brengen, die het op koningsdag in al hun hoofden haalden om net te doen alsof corona niet bestaat. Ikke, ikke, en de rest kan –letterlijk- stikke !! Onvoorstelbaar.

Ondertussen ben ik druk geweest met het toevoegen aan en het controleren van een oudere stamboom met recentere gegevens over de op 2 augustus 1914 geboren tweeling, te weten Hendrikus Wilhelmus en Johanna Huberdina Lamers. Een niet gering probleempje bij oudere kant & klare stambomen is, dat er meestal vrij weinig (meestal geen) ruimte is om nog dingen aan toe te voegen. Dus dan wordt het schipperen tussen laten staan of toch aanpassen en veranderen.

Zo had ik in de eerste twee stambomen de ouders, broers en zussen van Huiberdien van Lent nog steeds niet benoemd. Die achterstand heb ik in deze meest recente stamboom ingehaald. Zij het dat ik haar ouders op een aparte plek in deze stamboom moest plaatsen, wegens gebrek aan ruimte op de plek waar die normaliter zou verschijnen.

Ik laat u onderstaand weer de uitvoerig aangepaste afbeelding zien van deze stamboom, die nu dus over drie Lamers personen, geboren in 1913 en 1914, gaat. Inclusief, daarna, wederom het *.PDF bestand.

 

                                          


TERUG NAAR BOVEN.