Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

Zondag, 13 juni 2021 : Dè dag waarop het Nederlandse voetbalelftal voor het eerst op de groene mat gaat verschijnen en het op moet nemen tegen de Oekraïne. Het Europees kampioenschap voetbal is van start gegaan. Ik meen me te herinneren dat deze wedstrijd in Nederland gespeeld gaat worden, mogelijk zelfs in de Johan Cruijff-arena in A’Dam. Op diverse, en je zou best kunnen zeggen veel, plekken waar ik overdag doorheen toer, kom je straten en pleinen en huizen tegen waar alles oranje gekleurd is. Dus deze eerste wedstrijd zal door veel mensen bekeken worden. Ik kijk als ik geen andere bezigheden belangrijker vind, aangezien mijn interesse voor voetbal ongeveer net zo groot is als die voor individuele zandkorrels.

Veel belangrijker -voor mij- is of ik heel toevallig al eerder een stamboom heb samen gesteld, die zou kunnen helpen bij het verwerken van de data en gegevens van de 51e persoon die in 1914 in Dreumel voor het eerst het daglicht mocht aanschouwen. Vader Peter de Kleijn komt op 8 september 1914 op het Dreumelse gemeentehuis melden en aangeven dat zijn vrouw, Janna van Rosmalen, op 7 september 1914, het leven heeft geschonken aan een dochter en dat ze, na gezamenlijk overleg, hebben besloten haar Clasina Maria te noemen.

En wat blijkt … Ik heb inderdaad al eerdere stambomen samen gesteld voor eerder geboren de Kleijn personen. Kijk maar eens …

Voor Johannes de Kleijn, geboren op 12 januari 1913 …

(▲) Hij is een broer van Clasina Maria en dus staan ze gezamenlijk al in deze stamboom, als kinderen van hun gezamenlijke ouders. Maar dit is niet de enige … Deze ook, voor Elisabeth Adriana, geboren op 5 augustus 1913 (▼) …

(▲) In deze stamboom is Janna van Rosmalen niet bekend, noch haar echtgenoot en/of hun kinderen. Dus deze stamboom zal ik zeker niet gaan gebruiken.

De volgende stamboom voor een de Kleijn persoon is die voor Franciscus Nicolaas de Kleijn, die geboren wordt op –mijn verjaardag-dag- 21 september 1913 (▼).

(▲) De vader van Franciscus Nicolaas de Kleijn is de broer van de vader van Clasina Maria de Kleijn, dus een geschikte stamboom om mee verder te borduren.

En er is zowaar nóg een 4e stamboom die gecontroleerd moet worden. Die van Hendrikus Martinus de Kleijn, die op 11 februari 1914, ook in Dreumel, wordt geboren (▼).

(▲) Maar ook in deze stamboom is niemand terug te vinden die wordt beschreven op de geboorteakte van Clasina Maria de Kleijn. Dus ook deze, onbruikbaar om op voort te borduren. Het wordt dus de stamboom van Franciscus Nicolaas de Kleijn die ik zal aanwenden om de gegevens van en over Clasina Maria aan toe te voegen.

Dinsdag, 15 juni 2021. Nederland heeft met 3-2 van Oekraïne gewonnen en ik vond het zelfs een best niet onaardige wedstrijd. Mijn persoonlijke voorkeur zou uit gaan naar veel aanvallender spel in plaats van dat eindeloos naar elkaar toe trappen van de bal. De confrontatie aan gaan met een tegenstander en hem proberen uit te schakelen zodat de kansen groter worden om te scoren. Zoiets !

Ik heb de meeste tijd door gebracht met het aanvullen van die oudere stamboom met de meest recente gegevens over Clasina Maria de Kleijn. Er bleken ook nog kinderen in dat gezin te zijn geboren nà 1914 en voor zover ik die terug kon vinden, heb ik die uiteraard verwerkt in deze geupdeete stamboom.

Het eindresultaat was eerder bereikt dan ik had durven hopen en dat komt omdat die oudere stamboom bleek al best veel informatie te bevatten over dit gezin van Peter de Kleijn en Janna van Rosmalen.

Onderstaand een afbeelding van deze stamboom, gevolgd door weer een *.PDF bestand, voor alle intrigerende details.

 

                                          


TERUG NAAR BOVEN.