Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

In het eerdere verhaal, waarin ik geprobeerd heb om het complete nalatenschap document weer te geven en te ‘vertalen’, verschijnen heel veel personen,waarvan we tot nu toe alleen maar hun namen kennen. Zoals die beschreven worden in dat document. Ik heb geprobeerd daar wat meer informatie over in te winnen, waarvan hieronder het resultaat. Het onmiddellijk opdoemende probleem is al wel dat er nauwelijks data worden genoemd in het notariële document en het dus niet altijd met absolute zekerheid gesteld kan worden dat de verkozen data juist zijn. Maar niet geprobeerd is nooit gelukt!

Jan Hendrik Reijnier van Koolwijk werd op 20 september 1839 geboren te Winssen. Hij was getrouwd met Arnolda Wilhelmina van Kemenade. Op 13 september 1889 verleed hij zijn eerste akte als notaris op standplaats 2 te Nijmegen, waar hij J.G. Masman opvolgde. Van Koolwijk hield aanvankelijk kantoor op Spoorstraat 6. In 1892 bewoonde hij Lange Nieuwstraat 23 en vanaf april 1894 was zijn kantoor gevestigd op Stockumstraat 2.

Op 11 mei 1914 overleed de notaris te Nijmegen, 74 jaar oud. Hij werd begraven op de R.K. begraafplaats aan de Daalseweg. Kandidaat-notaris A.J.H. van Clarenbeek nam het kantoor nog enkele maanden waar en verleed de laatste akte op 28 augustus. Daarna nam P.Vermeulen het notariskantoor over.

(▲▲) Jan Hendrik Reijnier van Koolwijk wordt geboren te Ewijk, op 20 september 1839.

(▲) Zijn echtgenote,  Arnolda  Wilhelmina van Kemenade wordt op 2 december 1837, in Beek en Donk.

Jan Hendrik Reijnier van Koolwijk overlijdt te Nijmegen (▼), op 11 mei 1914. Hij is 74 geworden.

Zijn echtgenoote, Arnolda Wilhelmina van Kemenade overlijdt ook te Nijmegen (▼), maar dan op 13 augustus 1908.

Ze is dan 70 jaren oud.

Deze twee blauw-omrande advertenties (▲) (en nok die hieronder) hebben uitdrukkelijk te maken met notariële akte No. 254 door dezelfde notaris opgesteld. Zie een andere pagina op deze website.

De notariële akte No. 254 is gedagtekend op 27 oktober 1908. De bovenstaande krantenartikelen gaan dan ook niet aan deze datum voorbij. En de vaststelling kan nu pas op gemaakt worden, dat er slechts een zéééér gering aantal advertenties van deze notaris in de krant staan, die te maken hebben met de nalatenschap van Wilhelmus Cornelis Burgers en zijn echtgenoote Henrica Geertruida Wouters.

EIND

TERUG NAAR BOVEN