Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

Zondag, 21 maart 2021 : Heel af en toe, dan wordt er een persoon in Dreumel geboren en sta ik er best versteld van dat ik geen gegevens van die persoon, of zijn of haar, ouders in mijn registraties heb. Hetgeen dan betekent dat alles wat je in een stamboom denkt te moeten gaan verwerken, uit andere bronnen geput moet worden. Dat is op zich geen probleem, want ik ken wel zo’n beetje alle andere bronnen waar uit geput kan worden. Het is alleen net iets makkelijker als je, net als nu, zelf al over heel veel informatie beschikt die, althans kwa achternaam, overeen komt met de geboren persoon en diens (voor)vader(en).

De op 2 juli 1914 in Dreumel geboren mannelijke persoon is Alardus Jacobus Bosch, zoon van vader Wilhelmus Marinus Bosch en moeder Theodora Hermana van den Bos. En naast het persoonlijke dossier van de ouders (▼1) heb ik nu ook een eigen dossier aangemaakt voor deze pas geboren Dreumelnaar (▼2). En ik ga er van uit dat alle die andere Bosch-personen in mijn eigen registratie zeer behulpzaam zouden kunnen zijn om deze nieuwe stamboom tot grote bloei te helpen brengen.

Vader Wilhelmus Marinus krijgt deze voornamen van zijn ouders, Jan Bosch & Gerrarda Luijpen. Hij wordt, te Dreumel, geboren op 18 augustus 1868. Moeder Theodora Hermana, dochter van Aaldert van den Bos en Maria van Hoften, wordt eveneens in Dreumel geboren, op 28 februari 1882. Dat leeftijdsverschil van 14 jaren tussen de ouders van Alardus Jacobus Bosch lopen ze uiteraard nooit meer in!!

En vanzelfsprekend zie je dat ook terug op hun trouwakte. Die van de nodige teksten wordt voorzien op 11 april 1910, als ze in Dreumel trouwen.

Even checken of er nog Bosch kinderen, met deze ouders, werden geboren in de periode 1915 tot en met 1919.

En, zo blijkt, in die periode blijken er nog 3 kinderen te zijn geboren. Deze vanzelfsprekend ook weer toe gevoegd aan de persoonlijke dossiers van de ouders.

Tijd om maar eens met de stamboom zelf te gaan beginnen. Altijd leuk, uitdagend en best wel spannend, omdat de vraag, in hoeverre je er eentje kunt samen stellen, pas beantwoord wordt als je er mee klaar denkt te zijn. Tot lezens …

VRIJDAG, 26 MAART 2021 : Tja, de avondklok gaat niet meer in om 21:00, maar om 22:00 uur. Heeft de Nederlandse regering besloten, nadat uit onderling overleg was voort gekomen dat andere versoepelingen niet kunnen, nu de coronacijfers weer uit de hand lijken te gaan lopen. Er zijn meer besmettingen, er zijn meer mensen die in het ziekenhuis belanden met corona en … helaas … lijkt het er ook wel op alsof er steeds meer, en vaak steeds jongere, mensen zijn, die net doen alsof corona niet -meer- bestaat.

Zoals bijvoorbeeld het bestuur van de Sionkerk in Urk, dat heeft besloten dat de corona regels grotendeels alleen gelden buiten de kerk, niet erbinnen. Dus, in die kerk passen 500 gelovigen, die blijkbaar hun eigen zielenrust belangrijker vinden dan de zielenrust van al de personen die doorlopend aan corona overlijden.

Op globale schaal zijn er nu 125.491.735 besmette personen en zijn er tot nu toe maar liefst 2.755.210 mensen aan overleden. Nee, prop maar vol, die kerk !!

En voor ik me helemaal te buiten ga aan corona overdenkingen, die zeker niet allemaal even positief zijn, ga ik u deze meest recente stamboom laten zien, gevolgd door het *.PDF bestand.

 

                                                  TERUG NAAR BOVEN.