Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

Woensdag, 11 augustus 2021 : Zojuist bovenstaande geboorteakte toegevoegd aan het voorwoord dat ik altijd schrijf om vervolgens een afbeelding en een *.PDF bestand te kunnen presenteren, als de stamboom eenmaal voltooid is. Het zal in dit geval de stamboom worden van Johanna Hendrika Luijpen, dochter van vader Adrianus Luijpen en moeder Antonia Francisca Driessen. Ook deze keer heb ik eerst bekeken of ik al een bestaande stamboom heb, waar ik v.w.b. Johanna Hendrika, op voort zou kunnen borduren.

En … kan ik de gegevens en stamboom van Antonia Maria Driessen gebruiken? Er bestaan ook al stambomen over en voor Hendrikus Arnoldus Driessen, die op 13 november 1913 wordt geboren. Als ook voor Geertruda Arnolda Driessen, geboren op 9 februari 1914. En dan uiteraard nog Helena Maria Driessen, wiens familie in 1924 naar Amerika emigreert. Ik heb ze allemaal gedetailleerd bekeken en besloten om de stamboom te benutten van …

Het is overigens al wel een hele ‘volle’ stamboom, dus zal het even stevig herstructureren worden, om er ‘alle’ data rond Johanna Hendrika Luijpen nog aan toe te kunnen voegen. Althans, in zoverre er sprake is van ‘alle’ data uiteraard!! Deze stamboom is de meest geschikte, aangezien de vader van Johanna Hendrika trouwt met Antonia Francisca Driessen en zij is al opgenomen in die eerdere stamboom. Vandaar. Uiteraard ga ik ook proberen om meer data (o.a. over Adrianus Luijpen) te vinden en weer te geven.

Eerst maar eens wat standaard gegevens opzoeken en weer geven van dit Luijpen-Driessen gezin. Vader Adrianus Luijpen wordt in Dreumel geboren, net als moeder Antonia Francisca Driessen.

Respectievelijk op 22 december 1871 en 26 april 1873.

Niemand zal er aan getwijfeld hebben, waar ze zouden trouwen en dus geschiedde dat ook in Dreumel, op 8 juni 1897.

25 en 24 Waren bruidegom en bruid, respectievelijk.

En konden ze vervolgens en aansluitend de ‘eerste stappen zetten’ op weg naar een vrij uitgebreid gezin. Daar kwam dus op 15 oktober 1914 Johanna Hendrika nog bij. En ... nog meer in de jaren waarover ik nog geboorteakten bezit, t/m 1919?

Nee, gecheckt, maar tussen de geboorte van Johanna Hendrika en eind 1919 worden geen kinderen binnen dit gezin meer geboren. Niet in Dreumel althans !!En zijn dit alle akten die in elk van de persoonlijke dossiers van de ouders werden op geslagen. Tot nu toe !

Alle bijzonderheden komen tijdens de aanpassingen aan die stamboom aan het licht en aan de orde. Dus ga ik daar maar eens mee beginnen. En altijd weer afwachten wanneer die klus ook weer geklaard is !

Dinsdag, 17 augustus 2021:

Done !! Fijn om al een stamboom te hebben waar je op verder kunt borduren. Gelukkig beheers ik het samen stellen van stambomen veel beter dan borduren en zodoende is het ook deze keer weer gelukt om essentiële gegevens toe te kunnen voegen aan wat een al eerder gemaakte stamboom was. Niet in de laatste plaats overigens, daarbij ernstig geholpen door een document van Leo van Lubeek genaamd ‘Lijn van afstamming Johanna Luijpen’. Veel dank, Leo, ik heb dankbaar gebruik gemaakt van wat jij, en wellicht veel andere mensen, al gevonden en verzameld hadden.

Dit (▼) is wat de stamboom voor en over Johanna Hendrika Luijpen is geworden. Hier in een afbeelding weer gegeven, maar vanzelfsprekend zijn alle data en gegevens in detail terug te lezen in het uiteindelijke *.PDF bestand.

Waarschuwing : het zou best wel even, of iets langer, kunnen duren eer het PDF bestand opent !!

 

                                      


TERUG NAAR BOVEN.