Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

Woensdag, 5 januari 2021 : (Bijna) Niets leuker dan een compliment ontvangen van een lezer. In dit geval meneer Jan van Kruijsbergen, die al langere tijd in Australië woont en die me o.a. laat weten :

“Hallo Jodi,

Mijn Naam is Jan van Kruijsbergen en ik woon in Australie. (Mijn Nederlands is niet wat het eens was, dus vergeef me voor vreemd taalgebruik). Vandaag kwam ik door puur toeval op het internet mijn vader’s stamboom tegen (https://oldcowz.com/Dreumelse-Geboorteakten-1913-1918-1914/15-02-1914-Jan-van-Kruijsbergen/)

Ik vond het heel interessant. Ik ben een zoon van die Jan van Kruijsbergen en ik heb zes broers en zusters (een is er overleden in 2008). Mijn  oudste zuster is een paar dagen geleden (1 January) alweer 80 jaar oud geworden. Ik heb de stamboom net naar een andere zuster in Nederland doorgestuurd. We hebben waarschijnlijk een paar dagen nodig om het allemaal te verwerken maar ik wilde je even laten weten dat we erg geïnteresseerd zijn in het werk dat je zover heb gedaan.

Ik heb je website bekeken en ik vind het ongelooflijk om te zien wat je gedaan hebt: fantastisch!!

Van harte bedankt voor alles dat je al gedaan hebt. Ik vind het erg fascinerend.”

Nog meer gemotiveerd dan altijd al, ga ik daarom graag met de voorbereidingen beginnen, die zouden moeten leiden tot het tot stand komen van de stamboom van en over en voor Lambertus Joseph Luijpen. Zoon van Gradus Johannes Luijpen en Johanna Lagarde. Deze zoon wordt geboren op 16 mei 1914, uiteraard te Dreumel. Vader Gradus Johannes wordt ook in Dreumel geboren en wel op (▼) 23 juni 1869. Moeder Lagarde, eveneens te Dreumel, op (▼) 31 maart 1872.

De gemeente waar getrouwd zou gaan worden, was niet moeilijk te bepalen en dus gebeurde dat in Dreumel, op 24 september 1902.

Eén van de personen die in 1913 in Dreumel werd geboren, is Gertruda Arnolda Luijpen, op 8 februari 1913. Maar in haar stamboom kan ik vooralsnog geen aanknopingspunten vinden om te durven veronderstellen dat ik haar en de stamboom voor Lambertus Joseph Luijpen ergens zou kunnen koppelen. Ik ga er dus vooralsnog maar van uit dat dit een aparte, en los van andere Luijpen families, tak is en zal die ook zodanig in een stamboom gaan verwerken.

En als je dan ‘al’ in 1902 bent getrouwd, dan is er tussen toen en de geboorte van Lambertus Joseph IN 1914 voldoende tijd en gelegenheid om al eerder kinderen op de wereld te plaatsen. Die komen nog uitgebreider aan de orde in de stamboom zelf, maar hier alvast de akten en andere documenten die daarover, in de persoonlijke mappen van de ouders Luijpen-Lagarde, worden bewaard.

Zal ik dan maar gewoon met de stamboom beginnen? Lijkt me een strak plan.

Vrijdag, 15 januari 2021 : Ja, dat heb je soms. Dat je wat langer met het samen stellen van een stamboom bezig bent dan gemiddeld. Dat heeft niet alleen te maken met de omvang van de soms zeer uiteenlopende families die deel uit blijken te maken van die stamboom. De vertraging heeft ook te maken met het lange zoeken naar de juiste gegevens. Alweer wordt dat bijvoorbeeld in de hand gewerkt door de diverse manieren waarop burgerlijke stand ambtenaren menen Luijpen te moeten schrijven. Luipen en Luypen worden ook gebezigd. Om nog maar te zwijgen over Kijzer, Kijser, Keijser, Keijzer, Keyser. Af en toe moest ik besluiten om dan toch maar rode vraagtekens op te voeren, omdat het zoeken anders eindeloos veel tijd zou kosten. En dan mogelijk nog steeds niets zouden kunnen opleveren.

Enige verlating van het gereed komen van deze Luijpen stamboom werd, en wordt, ook veroorzaakt omdat ik, naar aanleiding van die zeer complimenteuze mail van meneer Jan van Kruijsbergen, uit Australië, ook de stamboom van zijn vader (en families) aan het bijwerken ben. Hij stuurde me een digitaal fotoboek waar zijn ouders, en al zijn broers en zussen, in veel mooie foto’s worden weer gegeven en die ben ik bezig toe te voegen aan de oorspronkelijke stamboom van Jan van Kruijsbergen. Een zeer bevredigende activiteit want … ‘pictures speak so much loader than words’. Het aanpassen van deze specifieke stamboom zal nog wel enige weken vergen.

Ik laat u graag de image zien, die het resultaat weer geeft van de zo compleet mogelijke stamboom van Lambertus Joseph Luijpen. Ik denk dat ik deze stamboom mag kwalificeren als zeker niet klein. Uiteraard gevolgd door een PDF bestand.

 

                                   TERUG NAAR BOVEN.