Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

Vrijdag, 28 augustus 2020 : Kijk, dat zijn nog eens voor- en achternamen waar ik blij van word. Bijna geen verschrijvingen mogelijk, of het zou mogelijk nog kunnen tussen Bardina of Berdina. Bardina Willemina Termeer is de moeder van Berdina Udo en haar vader is Gerrit Udo. Deze laatste komt op 19 januari 1914 op het Dreumelse gemeentehuis aan geven dat zijn dochter, Berdina Udo dus, op 18 januari 1914 in deze gemeente werd geboren, zowaar overdag, om 3 uur des namiddags.

Even controleren of moeder Bardina Willemina werkelijk die voornamen kreeg van haar ouders en wat beter te gebruiken dan een persoonskaart van het CBG, het Centraal Bureau voor de Genealogie, te Den Haag.

Dus dat klopt wel. Overigens toont deze kaart ook aan dat zij weliswaar op 4 februari 1898 trouwt met Gerrit Udo, maar dat op 15 januari 1947 hun huwelijk weer wordt ‘ontbonden’. Onderstaand, op de achterzijde van dezelfde CBG kaart, hun kinderen.

Ze trouwen, niet in Wadenoijen, de geboorteplaats van de bruid, maar in Heerewaarden, waar Gerrit Udo werd geboren, op 4 februari 1898. Hij is dan 34 jaren jong en zij 23, best een relatief groot leeftijdsverschil!

Hun beider akten van overlijden (▲).

De akten (▼) die ik tot nu toe verzameld heb in de persoonlijke dossiers van de ouders.

Zouden er nog akten zijn die ik al wel in mijn registraties heb staan, die al wèl openbaar zijn, maar voorlopig nog niet te vinden zijn op de website van Het Gelders Archief? Maar die ik zelf bij dat archief heb mogen inscannen? Even zoeken …

Nee, geen extra (Dreumelse) Udo-geboorteakten tussen 1913 en 1918. En één trouwakte, deze (▼) … (tussen 1932 en 1943). En geen (Dreumelse) akten van Udo-overlijden tussen 1960 en 1968. Alleen Dreumelse akten gezocht, ik heb géén data van andere gemeenten in de aangegeven perioden.

Metje Udo (34) trouwt op 19 december 1935 met Klaas de Kock (45) (▲). Ik denk dat het de hoogste tijd is om maar eens met de echte stamboom te beginnen. Eens zien waar we op uit komen, aan het eind van die exercitie. Ik heb goede hoop !!

Woensdag, 2 september 2020 is het alweer. Met heel veel plezier aan deze stamboom gewerkt. En wederom dankbaar gebruik kunnen maken van veel afbeeldingen van grafmonumenten, zoals die worden getoond op de site van Online Begraafplaatsen.

En zo zie je maar weer hoe je, via allerlei omwegen, toch weer, geheel onverwacht, kennis maakt met een persoon, die zeer betrokken is bij het van foto’s voorzien van die website. Er zijn onlangs wat grafmonumenten toe gevoegd op het Protestantse Kerkhof aan het Kerkpad te Dreumel en ik heb deze veranderingen door gegeven aan Online Begraafplaatsen. Die, op hun beurt, mijn foto’s door stuurden naar de vrijwilliger(s) die ooit alle, destijdse, foto’s maakte(n) van alle grafmonumenten op dat kerkhof. Het is dan blijkbaar aan die vrijwilliger(s) om te beslissen of die extra, recente, foto’s wel of niet op de site van Online Begraafplaatsen kunnen worden gepubliceerd.

Ik heb de webmaster van Online Begraafplaatsen gevraagd of ik de naam of namen van die vrijwilliger(s) zou mogen weten, maar kreeg die niet door gestuurd, vanwege privacy redenen, vermoed ik. Dus toen gevraagd of die vrijwilliger(s) wellicht contact met mij op zouden kunnen nemen en ja hoor, daar kreeg ik direct een mail over. Van die vrijwilliger. Hetgeen een vrijwilligster bleek te zijn, die samen met haar –onlangs overleden- echtgenoot talloze begraafplaatsen heeft gefotografeerd en aan geleverd bij Online Begraafplaatsen.

Ik heb ooit eens durven beweren dat toeval niet bestaat, maar … deze vrijwilligster bleek een achternaam te hebben, die veel voor komt in mijn meest recente/deze stamboom. We hebben al informatie uit gewisseld hierover … heel aangenaam en uitermate fijn om direct contact te kunnen onderhouden met wat tot voor kort een volkomen onbekende was.

Het grootste deel van alle personen in deze stamboom origineren in Heerewaarden. Ooit werkte ik voor een bedrijf dat met dezelfde naam een scheepsbouw organisatie in Heerwaarden & Dreumel runt. Geen idee of dit bedrijf nog operationeel is, want de meest recente nieuwsberichten op hun website dateren uit … 2013 en 2014 !

Voor het allereerst heb ik in deze stamboom zowaar twéé personen mogen opvoeren, die 100 en 101 jaren oud zijn geworden. Heel speciaal en uiterst zeldzaam!!

Ik laat u erg graag ook deze stamboom weer zien, die -in PDF formaat- weer zoveel mogelijk informatie aanreikt over deze vooral Udo en Sepers Heerewaardense families. Hieronder eerst de wel bekende afbeelding, uiteraard m.b.t. de hoofdpersoon in deze stamboom.

 TERUG NAAR BOVEN.