Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

26-11-2019: Tijd om met een volgende geboorteakte te beginnen. Jacoba Wilhelmina Vink, dochter van Jan Frederik Vink en Maria de Grunt, wordt op de eerste juni 1913 geboren. Dat was een zondag, en vader Vink heeft verkozen om op maandag naar het Dreumelse gemeentehuis te gaan, om aangifte te doen van de geboorte deze dochter. Zou ze de compleet unieke eigenschap hebben gehad om niet te overlijden, dan zou ze vandààg (26/11) 106 jaar, 5 maanden en 25 dagen oud. Dat zijn 38.894 dagen, ofwel 933.464 uren, oftewel 56.007.853 minuten, danwel 3.360.471.219 seconden. Maar ja, zoals iedereen ooit en onvoorkoombaar slachtoffer wordt van de Vaart Der Volkeren, werd zij dat uiteindelijk ook. Maar zo ver zijn we nog lang niet.

Wat direct erg op valt is dat het persoonlijk dossiers van zowel Jan Frederik Vink als ook Maria de Grunt, slechts drie akten bevatten. Per nu de geboorteakte van dochter Jacoba Wilhelmina en dan voorts nog de geboorteakte van een andere dochter, Hendrika Petronella, die geboren wordt op 02-11-1910. De derde akte is de akte van overlijden van Maria de Grunt op 24 september 1940. (AG = Aangifte geboorte ; DA = Doodakte).

De achternaam de Grunt is ook bepaald niet veel voorkomend in alle registraties die ik in de afgelopen jaren heb opgebouwd. Drie dossiers wel geteld, terwijl die van de Vink families er heel wat meer zijn en dat zou je een understatement kunnen noemen zelfs.

Slechts drie dossiers betekent eigenlijk dat er heel weinig Burgerlijke Stand gebeurtenissen in Dreumel hebben plaats gevonden, want anders zouden die vermeld worden in hun respectievelijke dossiers. Vanzelfsprekend ga ik, net als met alle eerdere personen, die in 1913 werden geboren, ook ijverig aan de slag met die van en voor Jacoba Wilhelmina Vink. Ik ben wel èrg benieuwd wat er uiteindelijk uit zal resulteren. Wel vreemd dat ik eerst nog op zoek moet naar de geboorteakten van de ouders èn hun huwelijksakte, voor ik verder kan. Maar … so be it.

Ja kijk, zo blijkt dat ze op 21 augustus 1903 in Batenburg zijn getrouwd:

 

Jan Frederik Vink (▲) wordt in Dreumel geboren, op 2 december 1876. Maria van de Grunt (▲), in Batenburg, op 2 februari 1878.

Nu zitten er zowaar vier akten in het dossier van vader Vink. Zijn geboorteakte is nu toegevoegd.

28 November 2019 : Het kan relatief snel gaan, als je inmiddels klaar bent met hele & vele middagen alleen maar vakantiefoto’s verwerken in PowerPoint presentaties en je zodoende dus plots vele uren extra hebt om stambomen te planten en flink te laten groeien. Daar komt nog bij dat er niet zo schrikbarend veel te vermelden was in deze stamboom.

Daar kwam nog meer bij, namelijk dat een aantal personen, die deel uit maken van deze stamboom, werden begraven op de protestantse begraafplaats aan het Kerkpad in Dreumel. Personen, die ik al zeer uitgebreid had onderzocht toen ik die gegevens destijds verzamelde en –in verhalen- vermeldde op mijn eerdere website en de rubriek ‘Ouwe Koeien’ op de website van Tremele. Die informatie had en heb ik dus al allemaal en dat was slechts een kwestie van ze op de juiste plaats in deze stamboom zetten.

Ik verheug me erop dat ik u weer een nieuwe stamboom kan laten zien en vervolgens de link aan kan bieden, indien u deze families nader zou willen bekijken.

 

TERUG NAAR BOVEN