Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

29-08-2019: Nee, deze voornaam ben ik nog niet eerder tegen gekomen, voor zover m’n geheugen me niet in de steek laat. Arnolda natuurlijk wel, maar Nolda nog niet eerder. Nolda Christiaans wordt op donderdag 20 maart 1913 geboren en is de dochter van Arnoldus Christiaans en Wilhelmina van Overdam. De families Christiaans maken een niet zo heel groot deel uit van de gegevens die ik in de afgelopen jaren al over deze families heb verzameld. Maar dit ouderpaar maakt daar al wel deel vanuit, hetgeen betekent dat ze banden met Dreumel hadden en hebben. Dat zou het samen stellen van een stamboom enigszins kunnen versoepelen. Dit (▼) is het bescheiden aantal mappen dat ik over de Christiaans families heb verzameld.

En dit (▼) is het bescheiden aantal akten dat in de map opgenomen werd van de ouders van Nolda Christiaans.

Afgezien van onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen, verwacht ik ook haar stamboom weer gereed te hebben binnen de eerstkomende twee tot hooguit drie weken. Maar, je weet maar nooit …. want er zijn nog een aantal andere interessante onderwerpen die opvolging en onderzoek vragen en ook krijgen, die niets met Dreumelse geboorteakten te maken hebben.

4 September 2019: Soms vormen alle gegevens in één stamboom een compleet, zelfs vrij ondoorzichtig, oerwoud. Andere, zoals deze van Nolda Christiaans, slechts een gering, en duidelijk herkenbaar, bosje. Uiteraard heb ik ook nog onderzocht of er grafmonumenten van deze families te vinden zijn op de website van Online-Begraafplaatsen, maar dat bleek niet het geval. We moeten er zodoende vanuit gaan dat óf de grafmonumenten, waar deze familie(s) begraven werden, nog niet opgenomen zijn in deze data bank van grafmonumenten, óf alle overledenen werden niet begraven, maar gecremeerd.

Het heeft me wel weer verbaasd dat je van sommige families, of individuele familieleden, geen data kunt vinden, die bijvoorbeeld aangeven wanneer ze getrouwd of overleden zijn. Dat heeft in de meeste gevallen dan toch weer te maken met de openbaarheid van akten van de burgerlijke stand.

Onderstaand, ónder de afbeelding van deze stamboom, kunt u weer klikken op het icoon van het PDF-bestand, om de complete stamboom van Nolda Christiaans te zien. Have fun.

 


)