Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

Donderdag, 27 mei 2021 : Oei, dacht ik gelijk, toen ik deze achternaam zag op deze geboorteakte. Immers … Er zijn nogal wat Kooijmansen en –vrouwen, die ooit, héél lang geleden, allemaal als elkaars verwanten zijn gestart, vermoed ik dan zomaar.

Uiteraard zullen niet al deze hier genoemde achteRnaamgenoten in één stamboom thuis horen, maar ja, wie weet hoeveel wèl. De 49e persoon die in 1914 in Dreumel wordt geboren is Gerardus Kooijmans, op 31 augustus. Zoon van vader Jan Kooijmans en moeder Johanna Heesakker. Gelukkig een echtpaar dat geen waarde hecht aan veel –teveel- voornamen.

En door de ‘eeuwen’ heen hebben de Kooijmansen zich vermenigvuldigd op een zodanig wijze dat ze op den duur niet meer met elkaar gerelatieonaliseerd kunnen worden. Zo heb ik gekeken of de stamboom van Elisa Wilhelmina Kooijmans, die geboren wordt op 27 juli 1913, in aanmerking kan komen om de nieuwe gegevens van Gerardus Kooijmans aan toe te kunnen voegen. Maar dat blijkt niet te kunnen. De naam Jan Kooijmans komt in deze stamboom niet voor, noch die van Johanna Heesakker.

Er is nóg een stamboom die ik voor een Kooijmans persoon maakte, deze voor Wilhelmus Gerardus, die op 28 augustus 1913 werd geboren. Even checken …

Het grote aantal Kooijmans personen veroorzaakt natuurlijk ook dat er al relatief veel Kooijmans-stambomen werden samen gesteld. Nog één, deze van en voor Petrus Antonius Kooijmans, geboren op 30 augustus 1913. Maar, wederom, geen aanknopingsgegevens met de huidige geboorte van Gerardus Kooijmans.

Al met al betekenen bovenstaande –ietwat tegen vallende- constateringen, dat ik een geheel nieuwe stamboom zal samen gaan stellen. Overigens zou het nog wel zo kunnen zijn dat ik data uit bovenstaande stambomen zou kunnen gebruiken in deze nieuw(st)e stamboom, al terug pluizend naar voorvaderen en voormoederen. Wie weet wanneer de diverse families nog wèl gerelateerd waren en de personen in kwestie zich daar ook nog bewust van waren? Intrigerend, to say the least.

Even nog wat achtergrond informatie over het echtpaar Kooijmans-Heesakker. Beide worden in Dreumel geboren, Jan maar liefst 10 jaren eerder dan Johanna. Jan Kooijmans wordt in Dreumel geboren op 19 augustus 1864. Johanna Heesakker op 19 mei 1874.

Vanzelfsprekend wordt Dreumel dan ook als trouwoord verkozen. En trouwen ze daar op 18 augustus 1896.

Eén dag later wordt Jan Kooijmans 32.

Nog iets opvallends wat ik nog niet eerder ben tegen gekomen.

En dan verstrijken er 18 jaren, voor Gerardus Kooijmans in 1914 wordt geboren en hij is dan, ik zou haast zeggen uiteraard, niet hun eerste kind. Trouwens, voor zover ik t/m 1919 in Dreumelse geboorteakten kan controleren, wèl hun laatste …

Ik ga de stamboom van Johannes Hubertus Kooijmans openen. Dat is de meest recente die ik al samen gesteld had. Ik verwijder vervolgens alle niet relevante data en begin dan opnieuw met een nieuwe stamboom voor Gerardus Kooijmans. Tot later !!

Zo ziet het startscherm er uit, na verwijdering van alle vorige stamboomgegevens … here we (I) go !!

Zaterdag, 5 juni 2021 alweer : Nu … ziet het ‘screenshot’ van hierboven er geheel anders uit. Zó ...

En de totale, nu geheel, ten behoeve van Gerardus Kooijmans, bijgewerkte, afbeelding van de stamboom, zó …

Waaruit dit *.PDF bestand weer kon worden gegenereerd. Helemaal top. Wie weet kan ik deze hele nieuwe stamboom nog wel eens een volgende keer gebruiken voor een zoveelste Kooijmans nazaat, of nazatin.


                                          


TERUG NAAR BOVEN.