Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst


De drie en vijftigste persoon die het voorrecht had om in 1913 in Dreumel geboren te worden. Niet geheel/Geheel niet door eigen toedoen, maar toch geïnitieerd door vader Johannes Kooijmans en moeder Grada van den Boogaard. Met als uiteindelijk resultaat dat Cornelis Walterus Petrus KOoijmans werd geboren, op vrijdag, 14 november 1913. Er wordt over die dag geschreven, op https://www.datum.nl/14-11-1913 :

14 november 1913 viel op de 2e vrijdag van de maand. Deze dag was de 318e dag van het jaar. Ben je op deze dag geboren dan is je sterrenbeeld Schorpioen. In de Chinese astrologie valt deze dag in het jaar van . De zon kwam op om 7:57 en ging onder om 16:51. De maan was voor 100% zichtbaar. Op deze dag had Nederland een bevolking van ongeveer 6.221.586, waarvan 50,47% vrouwen. De populatie groeide rondom deze datum met gemiddeld 279 per dag. En … Op deze datum zijn (o.a.) Claude Monet (1840), Condoleezza Rice (1954) en Peter R. de Vries (1956) geboren.

Uiteraard ben ik meestal niet ontevreden als ik een achternaam gewaar word die ik al eerder in een stamboOm heb verwerkt. En aangezien de families Kooijmans uitermate rijkelijk vertegenwoordigd zijn in de destijdse, en wellicht ook huidige, Dreumelse populatie, zou het zomaar kunnen dat ik (groten-)deels gebruik kan maken, of zou kunnen maken, van een vorige stamboom.

De eerste Kooijmans stamboom die ik samen stelde had Elisa Wilhelmina Kooijmans als hoofdpersoon. Geboren op 27 juli 1913. Onderstaand de afbeelding van haar stamboom.

De tweede persoon, die Kooijmans als achternaam had en die ik verwerkt heb in een eerdere stamboom, was Wilhelmus Gerardus Kooijmans, geboren op 28 augustus 1913. Zou ik hier dan overeenkomsten kunnen terug vinden?

Er is zelfs een derde stamboom, die van Petrus Antonius Kooijmans, die op 30 augustus wordt geboren.

Nou, op deze 19e juni 2020, eerst dan maar de basis gegevens weer geven, zoals de geboorteakten van beide ouders. Johannes Kooijmans wordt in Dreumel, op 31 december 1877, geboren en zijn toekomstige echtgenote, Grada van den Boogaard, te Appeltern, op 9 augustus 1885.

Respectievelijk 81 en 66 jaren na hun geboorte overkomt hen het lot, dat voor ons allen in het verschiet ligt. Vader Kooijmans overlijdt te Dreumel, op 23 november 1959 en moeder van den Boogaard, te Tiel, op 6 augustus 1952.

Tussen geboorte en overlijden zijn ze eerst getrouwd en hebben ze zich daarna onder andere bezig gehouden met het realiseren van hun nageslacht.

Dat trouwen geschiedde, te Dreumel, en wel op 7 oktober 1912. 

Wat ik al wèl eerder heb aan gegeven, is dat de Kooijmans families zéér uitgebreid present waren in het Dreumelse. Kijk maar eens, naar alle registraties die ik in de afgelopen jaren over hen heb verwerkt:

In schril contrast met de van den Boogaard registraties:

Concluderend, maar wel heel voorzichtig en met veel slagen om de armen, lijkt het erop dat het weer een best wel uitvoerige stamboom zou kunnen worden, die alle ins and outs zal –proberen- weer geven over al die Kooijmans families, die Cornelis Walterus Petrus Kooijmans vooraf gingen en opvolgden. ‘k Ben best wel benieuwd! En dan maar eens kijken of ik alsnog delen van eerdere stambomen, -takken en –twijgen in deze kan verwerken.

Maandag, 22 juni 2020 : Nee, er zijn geen eerdere stambomen meer aan te pas kunnen komen. Ik heb deze geheel zelfstandig samen gesteld. Wat met name opviel, was dat er heel veel kinderen op –zeer- jonge leeftijd alweer overleden. Sommigen, en in deze stamboom relatief opvallend veel, op dezelfde dag of in dezelfde maand. Hebben de ouders zo hun best gedaan om ze op te voeden en dan overlijden ze alweer zo snel na hun geboorten. Wellicht ten prooi gevallen als gevolg van diverse epidemieën, die NL, en de rest van de wereld, regelmatig teisterden.

Uiteindelijk heb ik toch wel een voldaan gevoel, na deze stamboom afgerond te hebben. Voor een niet onaanzienlijk deel daarbij geholpen door de informatie die www.online-begraafplaatsen ter beschikking stelt op hun website. Deze site hoeft zich blijkbaar niet te houden aan de wetgeving die regelt en afbakent wanneer gegevens over geboorten, trouwen en overlijden openbaar mogen worden gemaakt. Aan deze restricties moeten alle archieven zich wèl houden, maar dat maakt het dus mogelijk om toch data te vinden die weer gegeven wordt op de grafmonumenten van overleden personen.

En zo was het dan ook weer mogelijk om een nette afbeelding samen te stellen van deze stamboom, die ik weer graag met u wil delen. Uiteraard op de voet gevolgd door het inmiddels wel bekende PDF bestand.

 

`                                    
TERUG NAAR BOVEN.