Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

Zaterdag, 27 maart 2021 : Het is niet verkeerd om open te staan voor andere personen die ongeveer met hezelfde bezig waren en zijn als ikzelf. Proberen te achterhalen hoe (meestal hun eigen) families tot stand zijn gekomen en wie daar allemaal hun invloedrijke bijdragen aan geleverd hebben. Onlangs had ik gedurende een vrij lange tijd veelvuldig mailcontact met Jan van Kruijsbergen die in Australië woont en die me veel informatie heeft toe gespeeld om de stamboom van zijn vader, ook Jan van Kruijsbergen, te vervolmaken.

Iets recenter, en die contacten lopen nog, een meneer Wim Jansen, uit Maarssen, die zich heeft vast gebeten in een door mij gemaakte stamboom, waarin Joannes Arnoldus van der Linden en Catrina Peterse weliswaar kinderen krijgen, maar niet aantoonbaar met elkaar zijn getrouwd. Interessante casus, wederom.

Uiteraard ben ik al heel lang op de hoogte van de zeer gedetailleerde genealogische verkenningen en speurtochten van Gerard van Welie en Wim Bouwmans. We hebben al heel wat teksten en akten uit gewisseld om elkaar met gegevens te helpen. Gerard heeft zich gespecialiseerd in ‘alles’ wat hij over de bewoners van Dreumel te weten kan ( en is ge-)komen en Wim heeft een zeer uitgebreide en geïllustreerde kroniek geschreven over zijn voor- en na-vaderen & -moederen. Dit is die voorzijde van die kroniek … Alles samen gebracht in een *.PDF bestand van maar liefst 481 bladzijden.

Er is, met deze kennis in je achterhoofd, dan ook geen enkele te rechtvaardigen reden om zelf te gaan zoeken, terwijl je weet dat antwoorden waarschijnlijk al in deze teksten werden verwerkt. Het gaat dan specifiek over mogelijk meer gegevens over moeder Johanna Cornelia Bouwmans, moeder van Anna Maria Josina van Wijk, die in Dreumel wordt geboren, op 7 juli 1914. Haar vader, en de man van haar moeder, heet Wilhelmus van Wijk. Anna Maria Josina is, voor zover het zich nu laat aanzien, het eerste kind van dit echtpaar, dat op 23 april 1913, in Dreumel, trouwt.

Vader, Wilhelmus van Wijk, zoon van Antonie van Wijk en Anna Maria Janssen, wordt op 26 mei 1882 in Dreumel geboren.

Moeder Johanna Cornelia Bouwmans, dochter van Antonie Bouwmans en Josina van der Eijk, op 5 augustus 1889.

Goed, Anna Maria Josina wordt dus in 1914 geboren. Maar ik heb de periode vanaf 1915 tot en met 1919 ook nog tot mijn beschikking om naar geboorteakten te zoeken van van Wijk-Bouwmans nakomelingen. Eens kijken of ik dit gezien nog uit kan breiden …

Niet geheel zonder resultaat, zowaar. Drie kinderen werden er nog geboren in de periode 1915 tot en met 1929. Deze akten toe gevoegd aan de persoonlijke dossiers van de ouders, die nu dus in totaal 4 kinderen hebben voort gebracht. Wellicht nog wel meer nà 1919, maar dat kan ik niet controleren. Alhoewel … met deze link … https://www.openarch.nl/srt:27529D3B-CC23-4C59-B0E5-00E68DFB1181 … zie ik een pagina van het bevolkingsregister van Rotterdam, met … toch nog meer kinderen, te weten …https://hdl.handle.net/21.12133/27529D3BCC234C59B0E500E68DFB1181 ...

Zouden dit alle adressen zijn die ze in Rotterdam bewoond hebben ? Ik weet het niet.

Die datum van overlijden, zie specifieke kolom, (18-08-1938) zou het overlijden van Johanna Cornelia Bouwmans kunnen duiden. Dat kan ik nagaan in de kroniek van Wim Bouwmans.

De hoogste tijd om van deze algemene tekst over te schakelen naar het samen stellen van een specifieke stamboom. Daarbij dankbaar gebruik makend van alle informatie die Wim Bouwmans in zijn uitvoerige kroniek heeft samen gebracht.

Maandag, 29 maart 2021 : Ik had niet verwacht zo snel al weer verder te kunnen gaan met deze teksten, ter completering van deze meest recente stamboom. Aanvankelijk, geef ik dan maar ruiterlijk toe, was ik vergeten om na te gaan of ik wellicht al een eerdere stamboom gemaakt had voor een persoon met de achternaam van Wijk. Ja, ik geef toe, heel slordig, want dat betekende dat ik al eerst geheel opnieuw was begonnen met deze nieuwe stamboom en daar al aardig mee was gevorderd.

En toen, gedurende dat proces, een geboorteakte tegen kwam die uit 1913 stamde, van Alberta Johanna van Wijk, die op 27 juli 1913 in Dreumel werd geboren. En uiteraard had ik daar destijds een aardig uitgebreide stamboom voor samen gesteld.

En zowaar lukte het om zonder enige problemen er ook een nieuw *.PDF bestand van te genereren. Dat volgt hieronder, uiteraard.

                                           


TERUG NAAR BOVEN.