Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

Maandag, 7 juni 2021: Valt er iets te vieren, nu ik de 50e 1914-Dreumelse geboorteakte ter hand ga nemen om ook voor deze persoon, George Hendrik Goijer, een stamboom samen te stellen? Ja, wellicht wel. Na de afronding van deze stamboom, heb ik er dan 50 verwerkt, voortkomend uit de 1914 geboorteakten en 62 die hun bron vonden in de 1913 geboorteakten, dus inmiddels 112 tot nu toe. Ik ben daar zelf best wel een beetje trots op. In 1914 moeten er in totaal maar liefst 78 verwerkt worden, dus voorlopig ben ik nog wel 'even' met 1914 doende!

Best speciaal, deze persoon, want ik heb door de afgelopen jaren heen al relatief veel geschreven over de Goijer families. Waar dat ooit door veroorzaakt werd, is me inmiddels ontschoten, maar wat er sterk aan bij gedragen heeft, om steeds meer over te Goijers te weten te komen, is een website die ooit door Inkie Goijer werd samen gesteld. En zeker niet in de laatste plaats, de aanwezigheid van een aanzienlijk aantal personen met dezelfde achternaam, die zich verzameld hebben op het protestantse kerkhof aan het Kerkpad te Dreumel.

Een voorbeeldje (▼) van een stukje tekst met foto’s dat ik samen stelde toen ik doende was met het maken van een zeer omvangrijke PowerPoint presentatie, waarin ik alle mij bekende gegevens verwerkte over alle personen die op dat kerkhof werden begraven. Daar ben ik vele maanden mee bezig geweest, met onder andere onderstaand verhaaltje met afbeeldingen. Waaronder een foto van Inkie Goijer, die al lange tijd geleden die door haar gemaakte, en zeer gedetailleerde, stamboom van het Internet heeft verwijderd, om voor mij geheel onbekende reden. Destijds mailden we elkaar nog wel eens, maar ook dat behoort tot het zeer verre verleden. Jammer !!

Ik ga met deze stamboom beginnen en het zou best wel eens langere tijd kunnen duren eer ik hoop te kunnen vast stellen dat die zo compleet mogelijk is. Ik heb, via Facebook, weer contact kunnen leggen met Inkie Goijer en ik hoop van ganser harte dat ze me de ooit door haar verzamelde stamboom-gegevens kan door sturen, zodat ik daar niet meer zelf naar hoef te zoeken. Dat is nog even afwachten …

Deze oude stamboom, heel lang geleden ooit eens samen gesteld, in dit PDF bestand ...


                             

Stamboom.pdf (1.07MB)
Stamboom.pdf (1.07MB)


Vrijdag, 11 juni 2021, de dag waarop het Europese kampioenschap voetballen begint. Mijn interesse gaat zeker niet primair uit naar voetballen, maar het zal druk worden voor heel veel beeldbuizen in de Nederlandse huiskamers. Sinds het tot nu toe verboden is om met heel veel mensen tegelijk naar grote schermen te gaan kijken, bijvoorbeeld bij of in stadions, of parken. Wellicht in een kleine(re) setting in een restaurant of café, want die mogen sinds kort binnen ook weer klanten ontvangen.

Dit kampioenschap zal me er dus niet van weerhouden net zoveel tijd te blijven besteden aan stambomen als voorheen. Wat wel helpt om de noodzakelijke tijd enigszins te kunnen beperken, zijn stambomen die al eerder werden samen gesteld en die als leidraad kunnen gelden voor de meest recente. Zo liet ik hogerop al de trouwakte zien van de ouders van George Hendrik Goijer, te weten Hendrik Goijer en Geertrui Anna Wilhelmina Peters. Beiden worden in Dreumel geboren.

Hendrikus Goijer op 11 april 1886 en Geertrui Anna Wilhelmina Peters op 6 augustus 1880.

De oorspronkelijke stamboom, die van Johan Arend Goijer –met dezelfde ouders als George Hendrik- heeft een andere layout, maar de meest verse gegevens van en over George Hendrik zijn daar goed aan toe te voegen. Ik laat de oorspronkelijke stamboom wel zo oorspronkelijk als mogelijk. Hier (▼) is de oorspronkelijke stamboom, dus die van Johan Arend …

En onderstaand de nieuwere versie met alle gegevens, die verwerkt konden worden naar aanleiding van de geboorte van George Hendrik Goijer … er is best heel wat bij gekomen. Verder gedetailleerd in het aansluitende en overeenkomstige *.PDF-bestand.

 

                                       TERUG NAAR BOVEN.