Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

13 juli 2019 : Aangezien ik bij de vorige stamboom zeer uitgebreid heb stil gestaan, maar vooral gezeten, bij de grafmonumenten, moet ik oppassen dat ik niet te snel OnlineBegraafplaatsen ga opzoeken om daar data te vinden, die wellicht niet gerelateerd is aan de gegevens die ik eerst nog in de 'van den stamboom' moet verwerken.

Daar ben ik nog niet eens mee begonnen, dus laat ik dat maar eens eerst doen en zo volledig mogelijk afmaken, voor ik eventuele overleden van den Booms ga ontdekken op die site. Maar dàt ik dat ga doen staat wel vast, want er staan er best weer veel op, die –ook- in Dreumel werden begraven. Bijvoorbeeld op het R.K. Kerkhof …

18 juli 2019: Het is –’s-ochtends- 22,5 graden in m’n woonkamer en het staat onomstotelijk vast, vandaag zou het zomaar 26 graden kunnen worden. En volgende week 30-32! Met een op top-speed draaiende ventilator is het nèt aardig uit te houden, als je verder maar geen andere fysieke inspanningen verricht dan letters hier intikken en akten en gegevens opzoeken op de diverse websites, die daar speciaal op toegelegd zijn.

Opvallend, en bij tijd en wijlen best storend, zelfs redelijk irritant, dat je bij de ene (en enige) website (RAR) keurig netjes de juiste akte ter downloading krijgt voor geschoteld, maar je bij het Gelders Archief geheel aan je lot overgelaten wordt, nadat ze –dat dan nog net wèl- de reeks akten hebben gedefinieerd waartussen je moet gaan zoeken. Soms wel 500 akten en … zoek het maar uit. En het aantal mailtjes dat ik gemiddeld elke week naar hetzelfde archief toe stuur met verzoeken om verbeterende correcties in hun data-registratie door te voeren, neemt ook niet af. Bijvoorbeeld:

Ondanks al deze overpeinzingen is ook de, alweer zeer uitgebreide, stamboom, tot de toppen van de takjes en twijgjes aan toe, van Maria Petronella van den Boom zover als mogelijk af. Het totale plaatje ziet er zo (▼) uit, maar uiteraard kunt u, desgewenst, alle details in detail bekijken in het PDF-bestand van ruim 16 Mb. Dit is een overview, met in het blauwe ovaaltje de hoofdpersoon.