Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

Ja, inderdaad, twee akten. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik erg verbaasd was toen ik de volgende geboorteakte opende en vast stelde dat er nóg een Gerlag kind werd geboren, van dezelfde ouders als van Allegonda Wilhelmina Gerlag.

Alleen bleek deze meest recente boreling een jongen te zijn die ze, ongetwijfeld na lang nadenken, Johannes Franciscus hebben genoemd. Toevallig dezelfde voornamen als zijn vader, zoals de voornamen van zijn zusje, Allegonda Wilhelmina, exact overeen komen met die van haar en Johannes Franciscus’ moeder. 

Maar, mogen we dit dan officieel wel tweelingen noemen, is de prangende vraag. Allegonda Wilhelmina wordt op 7 april geboren, om 22:30 en Johannes Franciscus op 8 april, om 04:00 uur. Hoe worden tweelingen gedefinieerd ?

Nou, dat is gelijk éénduidig, de definitie van tweelingen : ‘Twee kinderen die uit één zwangerschap worden geboren’. Dus is hier sprake van een RASechte tweeling, ook al worden ze niet op dezelfde datum geboren.

Ik hoef dan ook vrij weinig aanpassingen uit te voeren voor wat deze introductie van Johannes Franciscus Gerlag betreft, want die is vrijwel hetzelfde als die van zijn zusje. Dus hier wederom de geboorteakten van hun beider ouders en hun huwelijksakte.

Uiteraard zal ik een enkele aanpassing moeten uitvoeren aan de stamboom, maar dat bestaat slechts uit het toevoegen van Johannes Franciscus, niet meer en zeker niet minder. Het zou zomaar kunnen dat ik heel snel klaar ben met die aangepaste stamboom, en een soortgelijke korte aanpassing pas weer zal mee maken als er wéér tweelingen worden geboren. Ik ga wel beter opletten en dan toch telkens maar een paar akTen in het vooruit bekijken, om te voorkomen dat ik er pas achter kom dat er sprake is van tweelingen als ik bij de tweede akte van die tweeling-geboorte aan ben gekomen.

Onderstaand dan de aangepaste versie van de stamboom, waar nu de andere helft van de tweeling aan is toegevoegd. Net als de link naar het, uiteraard ook aangepaste, PDF bestand.

 

TERUG NAAR BOVEN