Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

 

24-12-2017 : Nog vlug deze hele nieuwe en nog compleet lege PowerPoint bladzijde aanmaken, voor ik naar familie vertrek om daar kerstnamiddag en –avond te vieren. Heerlijk eten, gepast drinken, elkaar leuke en aardige en niet dure kadootjes geven, genieten, samen zijn met de directe gezinsleden en hun partners èn m’n allereerste –en tot nu toe enige- kleinzoon. Met geen enkele moeite zou ik me een nog betere situatie en samenzijn kunnen voorstellen, maar het is al heel lang bekend dat we ijzer nu eenmaal niet met blote handen, of met welke handen dan ook, kunnen breken en dus ben ik een tevreden mens, als ik de rest van deze dag temidden van al deze lieve en betrokken mensen ben en samen met hen kerstavond 2017 mag vieren. 

Geen lange verhalen deze keer voorafgaand aan de Dreumelse akten van overlijden en krantenberichten van het jaar …

Vóórdat je een krantenbericht kunt bekijken van deze krant word je erop geattendeerd dat dit voor je eigen verantwoording geldt en dat dit omstreden teksten zouden kunnen zijn. Je moet dan eerst op Akkoord klikken, voor je het bericht te zien krijgt. In dit geval ging het overigens nog steeds over de klompen van wethouder Cruijsen …

Haar ouders heten Hermanus van Barneveld en Hendrika van Beers. Niet geheel uniek, maar op zoek naar het wel of niet aanwezig zijn van een persoonlijk dossier van Maria Jacoba van Barneveld, kom ik nog wel deze namen tegen: Johannes van Barneveld die getrouwd is met Geertruida (Goswina) van Beers. Ongetwijfeld dus twee broers van Barneveld die met twee zussen van Beers zijn getrouwd. Ach ja, waarom ver zoeken als je het dichtbij huis kunt vinden!


 Extra informatie over Johanna Kooijmans / AKTE No.15 iets hogerop:

Daar had ik geschreven dat ik het dodenregister van Tiel over het jaar 1934 -ook/zelfs via FamilySearch- niet kon vinden. Vervolgens heb ik het RAR (Regionaal Archief Rivierenland) in Tiel per mail gevraagd hoe het komt dat dat register ontbreekt Vandaag (03-01-2018) krijg ik daar een mooie en duidelijke reactie op en wordt me haarfijn uitgelegd hoe ik die akte en dat complete register wèl kan vinden. Grandioos als je toch nog kunt oogsten, nadat je eerst dacht tevergeefs gezaaid te hebben.

▲ Goh, aardig om dit tegen te komen. Ik heb ooit nog eens een kort poosje voor Sepers –in Heerewaarden- mogen werken, te beginnen 10-10-2005. Het dienstverband heeft slechts kort geduurd en het enige voordeel dat ik gedurende deze fase in mijn arbeidzame carrière heb mogen ondervinden, was het feit dat ik op de fiets naar m’n werk –en weer terug naar huis- kon. Onderlinge en aanhoudende verschillen van inzichten tussen de gebroeders Sepers en mijzelf, die zich voornamelijk richten op mijn ietwat –volgens de broers te- vooruitstrevende manier om het bedrijf en de administratie eindelijk eens op het digitale pad te krijgen, leiden al snel tot mijn ontslag. Waarna ik vervolgens bij een opvolgende werkgever aan de slag kon, die zich al wèl geheel bewust was van de digitale mogelijkheden en toekomst voor zijn bedrijf.

Ik heb net even op de website van Sepers gekeken en hun laatste ‘nieuws’ dateert uit maart 2014. Het nieuwsarchief eindigt met een melding uit 28 februari 2013. Ik weet, naar aanleiding van toevallige persoonlijke ontmoetingen met Sepers werknemers –die ik nog ken- dat ze ook gedurende 2017 nog steeds bij Sepers werken, maar je vraagt je haast af … bestáát dat bedrijf eigenlijk nog wel? Een bericht in een krant op 14 mei 2013 laat een ieder weten dat …

Ik ga er dus maar van uit dat die doorstart is gelukt. Wellicht is een zeer ernstige ‘overhaul’ van hun website een -en de- manier om dat ook aan de buitenwereld te laten weten. Het kan ook zijn dat deze twee zeer uitzonderlijke, en volgens mij daar niet thuishorende, PDF-bestanden -onderstaand- daartoe al bedoeld zijn. Die ik gewoon, zonder enige moeite of inspanning, op het compleet openbare Internet tegen kom. Kopieer deze links naar internet en u zult zien wat ik bedoel : 

https://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=6&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwizoqO7767YAhWFXRQKHaCHABQQFgg1MAU&url=https%3A%2F%2Fraad.maasdriel.nl%2Fdocumenten%2FIngekomen-stukken%2FLijst-GR-26-10-2017-Ruimte-1-Reactie-Raadsvergadering-Afmeren.pdf&usg=AOvVaw2gXrozVPqvgPkya1fr1LCy 

https://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=7&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwizoqO7767YAhWFXRQKHaCHABQQFgg6MAY&url=https%3A%2F%2Fraad.maasdriel.nl%2Fdocumenten%2FIngekomen-stukken%2FLijst-GR-26-10-2017-Ruimte-1-7-Bijlage-V-Fragment-brief-D-Storm.pdf&usg=AOvVaw323dYO0V5pSKQEb8EOMrYY

Onderstaand PDF-bestandje laat het verlag zien zoals dat in de Staatscourant no.245 van woensdag 19 december 1934 werd verwoord. Het verslag van de Fruitverwerking Maas & Waal begint op bladzijde 3.

COOP Fruitverwerking Maas & Waal
COOP-Fruitverwerking.pdf (2.4MB)
COOP Fruitverwerking Maas & Waal
COOP-Fruitverwerking.pdf (2.4MB)

De eigenlijke krantenberichten van en over Dreumel zijn hiermede ten einde gekomen, althans voor het jaar 1934. Ik heb nog gezocht, en ze gevonden, naar berichten over Hitler, die inmiddels aan de totalitaire macht is gekomen en die de scepter zwaait over geheel Duitsland. Inmiddels weten we waartoe dat allemaal heeft geleid/gelijd en ik wilde de stand van zaken vast leggen a.d.h.v. enkele krantenberichten uit de periode 20-12-1934 tot 10-01-1935. Opzienbarend hoeveel berichten -743- er door Delpher.nl over die zeer korte periode al gegenereerd worden:

1934 Is klaar, maar dan nog op één ding na, en dat is de alfabetische tafel van 1934. Ik vraag me af hoe lang ik nog zelf die tafels moet samen stellen, maar vind het aan de andere kant niet erg om het te doen. Het geeft je meer empathie voor het lot dat de overledenen overkomt en dat van hun nabestaanden. Maar laat ik eerst de laatste akte van overlijden verwerken, anders is de tafel niet compleet. Er is er nog slechts eentje over:

Onderstaand dan de nu complete alfabetische tafel van alle in 1934 overleden personen:

30 december 2017: Een zeer uitzonderlijke dag van elk jaar, vanaf 2008. Dat -2008- was het jaar waarin mijn vrouw overleed en we herdenken haar niet alleen op de datum waarop ze overleed, maar ook op de datum waarop ze jarig zou zijn geweest. Dit jaar, 2017, zou ze 53 zijn geworden. Ik heb er geen moeite mee om deze afbeelding met u te delen. Het is oorspronkelijk een -m.i. prachtige- Power Point presentatie, maar de mogelijkheid om die op deze website te plaatsen lijkt afwezig. Ik laat u nog wel graag het gedicht zien wat ik in deze presentatie hebt toegevoegd. Het is oorspronkelijk in het Engels, maar daarnaast staat een vertaling, die niet op rijm is en die zo dicht mogelijk de oorspronkelijke Engelse tekst benaderd. Het Engelse gedicht werd geschreven door Belinda Stotler. Ik heb meerdere keren geprobeerd om een contactadres te vinden, opdat ik toestemming kon vragen dit gedicht te gebruiken, maar ... helaas, niet kunnen vinden.

 

 

Gelukkig waren alle 14 ge-kant-tekende doden-registerbladen voor 1934 niet allemaal nodig !!

2018 kan en mag en gaat beginnen. 

Zo ook mijn volgende verhaal over 1935.

Terug naar boven.