Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

Vrijdag, 27 november 2020 alweer. Vrijwel alles in het nieuws draait (nu) om Forum voor Democratie, maar veel dichter bij huis vraagt een ieder zich af hoe ze de komende feestdagen, met name Kerst en Oud & Nieuw, zullen gaan vieren. Diederik Gommers, intensivist in het Erasmus MC en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, raadt een ieder aan om Kerst een jaartje over te slaan …

We kennen deze personen allemaal, want ze komen ongeveer dagelijks op de TV, om te vertellen over de laatste, en alle, standen van zaken met betrekking tot corona. Zij allen adviseren (nu) om kerst-2020 in zeer besloten kring -of niet- te vieren. Op 8 december a.s. gaat Rutte, geadviseerd door zijn ploeg deskundigen, ons vertellen wat de mogelijkheden worden rond de feestdagen. Ik ben erg benieuwd. Tot nu toe is het binnen mijn familie zo geregeld dat we met maximaal 3 personen diverse andere huishoudens gaan bezoeken, om de beurt.

Hetgeen geheel onverlet laat dat er alle tijd is om je thuis geheel uit te leven op bijvoorbeeld het samen stellen van stambomen. Toch al een hobby, is het nu uit gegroeid tot een activiteit waar ik dagelijks, vrijwel alle ochtenden, mee bezig ben. Om ‘s-middags plaats te maken voor dat andere onderwerp, waar ik –dezer dagen- graag aan werk … ‘Dreumel in oude kranten’. Tot ook dit onderwerp weer ooit voltooid zal zijn en ik weer een andere bezigheid moet bedenken voor de middagen. Mogelijk … Gelderse Steenfabrieken !!

Ik ben deze ochtend begonnen met het ‘saven’ van de geboorteakte van de 19e persoon, die vanaf begin 1914 in Dreumel werd geboren. Het is deze keer een meisje en ze wordt door haar ouders, Hendrikus van Rhijn en Maria Johanna van Kruijsbergen, Lena Hendrika genoemd. Geboren op 18 april 1914.

Een mogelijk voordeel zou kunnen zijn dat ik al eerder een stamboom samen stelde, over en voor Antonius Johannes van Rhijn, die op 23 juni 1913 in Dreumel werd geboren. Deze stamboom …

Laat ik eerst maar eens wat gegevens over de vader en moeder van Lena Hendrika van Rhijn proberen te achter halen. Ze trouwen, hij 28 en zij 26, te Dreumel, op 23 september 1903. Bij zowel de bruidegom als de bruid wordt aan gegeven dat ze in Dreumel zijn geboren.

(▼) Hendricus van Rhijn wordt geboren op 11 mei 1875,

... en zijn toekomstige echtgenote, Maria Johanna van Kruijsbergen, op 28 september 1876 (▼).

Onderstaand de akten, tot nu toe verzameld in beide persoonlijke dossiers van de ouders. Ik ga nog even verder speuren in de Dreumelse geboorteakten vanaf 1915 tot en met 1918. Wellicht zijn er nog nakomelingen nagekomen!

Kijk, Gerardus van Rhijn (▼) wordt te Dreumel geboren op 9 juni 1916. En Antoon van Rhijn (▼) op 10 december 1918.

Twee zoons erbij!

Hoogste tijd om te gaan onderzoeken of ik de stamboom van Lena Hendrika van Rhijn kan toevoegen aan die van Antonius Johannes van Rhijn. Ik laat de stamboom van Antonius Johannes (bijna) zoals die is en voeg daar, met de recenter gebruikte iconen, dan de nieuwe van Lena Hendrika er aan toe. Althans, dat is het streven !!

Zaterdag, 28 november 2020 : Goh, dat gaat snel ! Als je al een bestaande stamboom hebt, en je hoeft er alleen nog maar de persoon aan toe te voegen, die in 1914 wordt geboren. Immers, Antonius Johannes van Rhijn werd slechts een jaar eerder geboren en wordt er nu slechts één persoon, met haar directe familie, aan toegevoegd.

Door middel van een gele lijnverbinding (goed zichtbaar in het PDF bestand) heb ik Antonius Johannes en Lena Hendrika met elkaar ‘verbonden’. Welke naam ik aan de relatie tussen deze twee moet toekennen, weet ik niet. Het blauwe ellipsje, zie onder, markeert Lena Hendrika’s locatie in deze stamboom, het gele die van Antonius Johannes van Rhijn. De afbeelding …

 

                                          TERUG NAAR BOVEN.