Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

Vrijdag, 18 december 2020: Heftige discussies en veel nieuws, zodra je de TV aan zet en voor het nieuws kiest. IJverige middenstanders die op alle mogelijke manieren nog trachten enige omzet te realiseren. Grote bedrijven, die zichzelf niet als essentieel bestempelen en toch open gaan, omdat 0,001% van hun waren wel essentieel zijn, vinden ze. Demonstranten tegen alles dat met corona te maken heeft. Heftige discussies in de regeringskamers hoe het komt dat Nederland als ongeveer laatste EU-land pas kan beginnen met vaccineren. Maar ook de ten hemel schreiende gebeurtenissen bij, en praktijken van, onze belastingdienst, die mensen als fraudeurs bestempelden, die het absoluut niet waren. De toeslagenaffaire ! Gisteren een mevrouw in een nieuwsuitzending, die de onderste steen boven wenst te krijgen (straffen voor degenen die hier verantwoordelijk voor zijn), maar die nog steeds maar liefst € 92.000 terug zou moeten betalen aan de Nederlandse Staat, vanwege dit fraudeschandaal. En de regering gaat op kerstreces !!

Terug naar de basics …

Geertruda Antonia Maria Lagarde ziet heer eerste levenslicht op 3 mei 1914. Dochter van vader Albert Lagarde en moeder Petronella Arnolda Vink. Ze blijkt het eerste kind te zijn dat na het huwelijk van haar ouders wordt geboren. Haar ouders trouwen op 16 april 1913, te Dreumel. Beide –al- 35 jaren jong.

Vader Albert Lagarde wordt op 11 april 1878 in Dreumel geboren. Petronella Arnolda Vink op 15 juli 1877, ook te Dreumel.

Dit is het beperkte aantal Lagardes (▼) die ik in mijn administratie heb verwerkt, in tegenstelling tot het veel en veel grotere aantal Vinken.

In welke mate al deze Vink-personen kunnen en zullen bijdragen aan de samenstelling van de stamboom, kan en wil ik van tevoren niet beoordelen. En ik probeer te voorkomen dat ik voorspellingen ga doen, die later compleet niet blijken te kloppen met het uiteindelijke eindresultaat. Zoals bij de vorige stamboom, van Jan Hendrik de Boef, waarbij ik me van tevoren had laten ontvallen dat ik verwachtte dat het geen omvangrijke stamboom zou worden, maar uiteindelijk de op één na meest omvattende stamboom werd die ik ooit samen stelde. Dus ik ga er maar rap mee aan de slag, dan komt er vanzelf een, hopelijk bevredigend, eind aan.

Zaterdag, 19 december 2020 : En toen bleek ineens dat ik al eerder een stamboom heb samen gesteld, nota bene van en over de echtgenoot van Geertruda Antonia Maria Lagarade, te weten … 

Effe, of langer, puzzelen hoe ik deze twee personen kan verenigen in één stamboom. Vreemd dat ik dit huwelijk niet vermeld heb in deze eerdere stamboom.

Alhoewel, ik ben nu al een half uurtje aan het zoeken, maar kan –tot nu toe- nog niets vinden over hun huwelijk…. En na een uurtje nog steeds niet. Dat verklaart veel!

Zondag, 20 december : En laat nou een van de kinderen Kooijmans (Elisa Wilhelmina) dochter zijn van vader Wilhelmus Kooijmans en Theodora Catharina Vink. En deze laatst genoemde is een dochter van vader Eduardus Wilhelmus Vink en Antonia Bouwmans. Maar Eduardus is ook vader van Petronella Arnolda Vink. Die op haar beurt trouwt met Albert Lagerde. En dit laatste echtpaar zijn ook de ouders van de hoofdpersoon in deze stamboom, te weten Geertruda Antonia Maria Lagarde.

Dus ook de stamboom van Elisa Wilhelmina Kooijmans mag integraal deel uitmaken van deze meest recente stamboom, die sowieso al een combinatie is met de stamboom van Petrus Joannes Antonius Croonen, de echtgenoot van Geertruda Antonia Maria Lagarde.

Best ingewikkeld, maar wat leuk dat ik al samen gestelde stambomen ‘uit het verleden’, kan gebruiken om deze stamboom ‘in het recente’ steeds vollediger te maken. Prachtig !!

Maandag, 21 december : Klaar zowaar ! Eerst alles gecontroleerd en, daar waar ontdekt, schrijffouten verbeterd, gecorrigeerd en/of vervangen. Vervolgens de achtergrond afbeeldingen geïmporteerd en het was gelukkig redelijk eenvoudig om een afbeelding ter maken van deze drie gecombineerde stambomen. En van die drie stambomen kon gelukkig ook vrij eenvoudig een –heel groot- PDF bestand gegenereerd worden. Eerst de afbeelding dan maar …

▲▲▲

(1): Stamboom Petrus Joannes Antonius Croonen.

(2): Stamboom Geertruda Antonia Maria Lagarde.

(3): Stamboom Elisa Wilhelmina Kooijmans.

Een laatste, mogelijk onnodige opmerking omdat ik die bij bijna elke stamboom al herhaal, is toch dat het PDF bestand zo omvangrijk is. dat het enige tijd zal vergen voor het opent als u erop klikt.

                                                   TERUG NAAR BOVEN.