Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

Dinsdag, 28 september 2021 : Heel kort heb ik even gezocht naar originele namen en de enigen zijn ‘van Lent’ & ‘Gerleg’, moet ik helaas vast stellen. Johannes Hendrikus (van Lent), Maria (Gerlag) en Johanna Maria (van Lent) zijn alles behalve origineel. Maar dat zal er ongetwijfeld weer mee te maken hebben dat er ouders en groot ouders geëerd moeten worden door kinderen hun voornamen te geven. Ik ben vernoemd naar twee van mijn opa’s, de een heette Johannes en de andere Dingeman (ècht).

Johanna Maria van Lent wordt in Dreumel geboren op 8 november 1914. Zij is de 65e persoon die dat over kwam en velen zijn haar dit jaar al vooraf gegaan en nog enkelen zullen volgen. Ik beschik overigens sinds kort ook over de 1920 geboorteakten van Dreumel, dus het zoekbereik kan weer met een extra jaar uit gebreid worden. En weliswaar wordt Johanna Maria in 1914 geboren … ook haar is geen erg lang leven gegund … Zij overlijdt, ook te Dreumel, al weer op 16 februari 1917, twee jaar heel erg jong !!

Daar staat dan tegenover dat er na 1914 nog meer kinderen werden geboren, namelijk de eerste op 6 januari 1916. Wederom een dochter, die vader en moeder Wilhelmina hebben genoemd. En …

 

Daar staat dan tegenover dat er na 1914 nog meer kinderen werden geboren, namelijk de eerste (▲) op 6 januari 1916. Wederom een dochter, die vader en moeder Wilhelmina hebben genoemd. En … Weer een Johanna Maria, op (▼) 4 juni 1918.

En op 13 maart 1920 werd ook nog een zoon geboren (▼), die ze Martinus Johannes genoemd hebben.

Voorafgaand aan het zorgen voor een nageslacht, was het zaak om eerst te trouwen. En omdat het toekomstige echtpaar in Dreumel werd geboren, voltrok zich daar ook hun huwelijk, op 24 mei 1905.

 

En het nageslacht kwam –bijna- vanzelf …

 

Goh, het is de eerste familie van Lent waar ik een stamboom voor mag samen stellen. Niet eerder werd er in de jaren waarvoor ik stambomen aan het maken ben (1913 t/m 1920, bij leven en welzijn) iemand met deze achternaam in Dreumel geboren. Dus, een hele nieuwe stamboom, waar ik aanstonds maar eens mee ga beginnen dan. Tot –véél- later !!

Zaterdag, 16 oktober 2021 : Er ging deze keer veel tijd in zitten om de stamboom samen te stellen. Maar ik werd ook danig van m’n normale bezigheden af gehaald omdat ik plots geen bestanden meer kon uploaden naar m’n website, waarvan de provider Strato is. Des gevraagd deelden ze me mede dat de ruimte die zij hadden in geruimd voor mijn website, vol is en dat dat ook niet uitgebreid kon worden. Blijkbaar was die ruimte 30 TB en is die nu plotseling vol en ben ik genoodzaakt om iets anders te verzinnen, zodat ik ooit weer door kan gaan met het publiceren van wat ik belangrijk vind.

Inmiddels heb ik besloten om al lang op deze website bestaande publicaties, in onderhavig geval alle ‘Dreumel in oude kranten’ publicaties, te gaan verwijderen zodat er weer ruimte ontstaat voor nieuwe publicaties, waaronder deze stamboom van en voor Johanna Maria van Lent. Die oude kranten artikelen ga ik nu op mijn Facebook plaatsen. Niet helemaal het juiste podium, maar zo kan ik ze tenminste nog wereldkundig maken, mochten er mensen interesse in hebben.

Ik laat u weer de afbeelding zien van wat deze stamboom uiteindelijk geworden is, direct gevolgd door het *.PDF bestand. Grote bestanden allemaal trouwens, dus het openen er van zal even duren !!

 

                                             


TERUG NAAR BOVEN.