Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

6 December 2020 is het. Best koud buiten, verwarming dus aan, binnen. Wat voer buiten op gehangen voor hongerige vogels, die vaak in grote getallen, en zeer uiteenlopende soorten, die voederbakjes bestormen. En als je dan vaak genoeg buiten bent, als ze komen eten, wennen ze aan je aanwezigheid en komen ze ook op een meter afstand van je hun maaltjes naar binnen werken. Gelukkig ook weer veel merels, die ik een poosje heb moeten missen.

Het is deze keer de beurt aan Helena Johanna Kuijpers, die op 24 april 1914, dat was op een vrijdag, in Dreumel wordt geboren.

Haar ouders zijn vader Johannes Kuijpers en moeder Helena Salet. Beide worden in Dreumel geboren …

Hij (▼) op 28 februari 1878, zij (▼) op 30 januari 1880.

Het stond dus geheel buiten kijf dat ze ook in Dreumel zouden gaan trouwen. Die heugelijke gebeurtenis vond plaats op woensdag 11 mei 1910.

De persoonlijke dossiers van dit ouderpaar staan bepaald niet bomvol met vermeldingen over nakomelingen. Voordat Helena Johanna wordt geboren, worden slechts twee zoons geboren, Nicolaas Mathijs en Mathijs Johannes.

Ik zoek nog even in alle Dreumelse geboorteakten vanaf 1915 tot en met 1918. Wellicht dat in die jaren alsnog kinderen Kuijpers-Salet zijn geboren.

Inmiddels is duidelijk geworden dat ik weer een al bestaande, eerder samen gestelde, stamboom kan gebruiken om deze van en voor Helena Johanna Kuijpers te creëren.

Al veel eerder maakte ik een stamboom voor (geboren 28-01-1913) Gijsbertus Johannes Kuijpers.

De volgende persoon met de achternaam (Wilhelmus Nicolaas) Kuijpers, wordt op 2 april 1914 geboren en zijn stamboom kon gecombineerd worden met die hierboven, van Gijsbertus Johannes Kuijpers.

Er bleken ook relaties te bestaan tussen de Kuijpers en Liefkens families, toen ik bezig was met de stamboom voor Nicolaas Johannes Liefkens, die werd geboren op 19 maart 1914. Dus kon toen de stamboom van Wilhelmus Nicolaas Kuijpers ( die al een combinatie was samen met de stamboom van Gijsbertus Johannes Kuijpers) ook gecombineerd worden met die van en voor Nicolaas Johannes Liefkens.

1 : Gijsbertus Johannes Kuijpers (28-01-1913).2 :  Nicolaas Johannes Liefkens.3 : Wilhelmus Nicolaas Kuijpers.4 : Helena Johanna Kuijpers.

Interessant en best wel ingewikkeld allemaal en ik ga eens bekijken hoe ik de informatie van en over Helena Johanna Kuijpers kan toevoegen aan deze 3 gecombineerde stambomen. Wellicht kan ik info toevoegen waar het in deze combi-stambomen nog aan ontbreekt, zoals de datum van overlijden van haar. Een stevige uitdaging, maar daar houd ik wel van!


Dinsdag, 8 december 2020 : Nou, ik ben drukker en langer bezig geweest met uit te zoeken hoe ook al weer al die stambomen konden worden, en werden, gecombineerd, dan met de data die ik alsnog kon toevoegen naar aanleiding van de geboorte –en overlijden- van Helena Johanna Kuijpers.

Hieronder een detail van de toegevoegde Helena Johanna Kuijpers data en daaronder de afbeelding van deze meest recente stamboom van en over haar, bestaande uit hààr gegevens en die van drie eerdere personen. Een bevredigend resultaat gelukkig.

 

Het spreekt vanzelf dat er ook nog een PDF bestand is. Dat is, zoals u ziet, weer een omvangrijk bestand, dus even geduld als u het wilt openen. Dank !

 TERUG NAAR BOVEN.