Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

Dinsdag, 7 september 2021 : Het gebeurt niet vaak. Dat ik een persoon, of personen, op een geboorteakte aan tref waar ik zelf geen gegevens over heb. De vader van de op 25 oktober 1914 geboren Adrianus van den Elsen, is Hendrikus van den Elsen en van hem heb ik nul, komma, nul gegevens in mijn registratie. Hetzelfde geldt voor de moeder van Adrianus, Johanna Hol. Heel vreemd.

Het heeft er ongetwijfeld mee te maken dat de openbare akten pas in 1913 beginnen, als de ouders van Adrianus trouwen, op 27 juni 1913, te Appeltern. Onderstaand ook hun huwelijks bijlagen, NIET beschikbaar op de site van het Gelders Archief, maar wel van Familysearch … eigenaardig.

Moeder Johanna Hol wordt op 31 augustus 1894 in  Alphen /Appeltern geboren (▼).

(▼) Vader Hendrikus van den Elsen, te Lith, op 3 maart 1884.

 

Verder zijn dit de enige gegevens die vindbaar zijn op archief-sites, in dit geval niet eens het Gelders Archief, maar op de website van Open Archieven, deze …

 

Ik ga met deze spiksplinternieuwe stamboom beginnen en u hoort niets naders van me tot deze klaar is. Tot dan.

Dinsdag, 21 september 2021 : Nou, het is volbracht ! De zo uitgebreid mogelijke stamboom voor, over en van Adrianus van den Elsen. Een relatief weinig voorkomende achternaam in Dreumel en omstreken, maar er wordt uitgebreid en uitvoerig stil gestaan bij deze achternaam op internet. Ik heb veel data daar vandaan kunnen verwerken in deze stamboom. Waarvoor veel dank aan de samenstellers van al die gegevens.

Ik zou haast willen zeggen … uiteraard … leverde ook deze achternaam weer probleempjes op, aangezien je van den Elsen op deze wijze kunt schrijven, maar ook van den Elzen. Dacht je klaar te zijn met alle gegevens verwerken met van den Elsen als achternaam, ga dan gerust verder met van den Elzen, want zeker weten dat daar ook nog relevante gegevens te vinden zijn.

Onderstaand deze geheel nieuwe stamboom(-afbeelding). Leuk, om weer eens een compleet nieuwe te kunnen en mogen samen stellen. Het zal u ook ongetwijfeld verheugen dat er ook een *.PDF bestand kon worden gegenereerd, met alle details tot in detail daarin verwerkt.

 

       

                             

TERUG NAAR BOVEN.