Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

Zaterdag, 7 augustus 2021 : De volgende boreling, alweer de 59e in 1914, is een meisje die de voornamen Francisca Maria van haar ouders heeft gekregen. En omdat haar vader de achternaam Verbruggen heeft, zal zij de rest van haar leven ook zo heten, eventueel aangevuld met de naam van een mogelijke echtgenoot.

Ik heb deze keer maar eens éérst gekeken of ik al eerder een stamboom heb samen gesteld die ik, deels of helemaal, zou kunnen gebruiken om de stamboom voor Francisca Maria te maken en dat blijkt ook hier weer van toepassing. Het is evident dat hoe meer stambomen ik samen stel, hoe vaker ik daarvan -dankbaar- gebruik kan maken bij volgende stambomen. Best makkelijk, al zou ik gewild hebben dat ik vanaf ‘the very beginning’ dezelfde lay-out gebruikt zou hebben. Dan zou het aanpassen t.b.v. een nieuwe stamboom nog beter en makkelijker hebben kunnen maken. Maar, wie het kleine niet eert … En ten behoeve van de stamboom voor Francisca Maria kan ik die van Wilhelmina Maria Verbruggen gebruiken, nota bene dochter in hetzelfde gezin Verbruggen/van Beers. Zij werd in 1913 geboren.

Dit is die eerdere stamboom …

Vader en moeder werden beide in Dreumel geboren … Hij op 24 juni 1881, zij op 3 september 1882.

Op 7 mei 1906 trouwen ze, dus ook in Dreumel. Zij is dan 23 jaren jong, hij 24. Gerrit van Eijseren is nog steeds de ondertekenaar van ook deze akte. Geen wonder, hij is maar liefst vanaf 1879 tot en met 1921 burgemeester van Dreumel (en deels Heerewaarden) geweest. Twee en veertig jaartjes nota bene. Dat zou tegenwoordig geheel onmogelijk zijn. (Gelukkig maar).

Ik ga met die stamboom beginnen en zal tegelijkertijd checken of ik eventueel in de eerdere stamboom voorkomende vraagtekens alsnog kan veranderen in exacte data. En eventuele foutjes kan verbeteren.

DINSDAG, 10 AUGUSTUS 2021 :

Het gaat wel redelijk en relatief snel op deze manier. Als je een oudere stamboom kunt benutten om de nieuwste mee samen te stellen. Ook al is de lay-out van die eerdere heel anders dan de meest recente. Dat is dan een kwestie van aanpassen van de oude, zodat het meer in overeenstemming geraakt met de recentere lay-out. Soms best veel werk, want je loopt altijd de kans dat je, door al dat geschuif met data, per ongeluk een stukje data vergeet te verschuiven of verplaatsen en dat zorgt dan voor -soms onherstelbare- onregelmatigheden in de stamboom. Ik maak dan ook bijna altijd back-ups van de oorspronkelijke stambomen, zodat ik daarop terug kan vallen, mocht er iets mis gaan tijdens die aanpassingen.

Graag laat ik u de uitvoerig aangepaste stamboom-image zien van, voor en over Francisca Maria Verbruggen. Vanzelfsprekend op de voet gevolgd door het *.PDF bestand.

 

                                         TERUG NAAR BOVEN.