Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

Dinsdag, 14 april 2020 : Geboorteakte no. 41 was al een Kooijmans akte en dat blijkt no. 42 nu ook te zijn. Je hebt dan de neiging om direct te veronderstellen dat je de gegevens in de akte no. 41 stamboom, ook, deels of helemaal, zou kunnen gebruiken in de nog samen te stellen no. 42 stamboom. Maar dat valt nog te bezien. Om te beginnen zijn de ouders van deze meest recente Kooijmans, die Petrus Antonius Kooijmans heet, niet dezelfde als die op de vorige akte van Wilhelmus Gerardus Kooijmans.

De ouders van Petrus Antonius Kooijmans (akte no. 42) zijn namelijk Theodorus Wilhelmus Hubertus Kooijmans en Johanna Christina Nieuwdorp. Met name de achternaam van de moeder komt tot nu toe niet voor in de/mijn Dreumelse registraties, behalve dan dat ene persoonlijke dossier van haar, waarin de gegevens van en over haar en haar man worden verzameld. In dit dossier en dat van haar echtgenoot, zojuist de akte van geboorte van Petrus Antonius toe gevoegd.

Maar, helaas, helaas, stond deze akte (▼) ook al in het persoonlijk dossier van Petrus Antonius zelf. Deze akte al in dit dossier moeten plaatsen, toen ik, al lang geleden in 2017, doende was met het registreren van de akten van overlijden van 1913.

Petrus Antonius Kooijmans overlijdt … 18 uren na zijn geboorte, op 31 augustus 1913:

Bij het openen van de huwelijksakte van zijn ouders wordt nóg een aanwijzing gevonden dat er –voor zover nu bekend- geen relaties bestaan tussen de Kooijmansen in de vorige en deze akte van geboorte. Kijk, vader Theodorus Wilhelmus Hubertus Kooijmans wordt nota bene in ‘s Gravenhage geboren.

Hij wordt aldaar geboren, op 7 augustus 1870.

Johanna Christina Nieuwdorp wordt in Geldermalsen geboren, op 8 januari 1878.

En, nadat ik alle gegevens – 2 dagen lang- bij elkaar verzameld had om bovenstaand deel van de stamboom samen te kunnen stellen, kan ik met zekerheid beweren dat er nog steeds geen relaties aantoonbaar zijn tussen de families die Wilhelmus Gerardus Kooijmans omringen in zijn stamboom en degenen die datzelfde doen voor wat Petrus Antonius Kooijmans betreft. Wellicht dat ik, bij de verdere uitwerking en samenstelling van die stamboom alsnog wèl relaties tegen ga komen en ik zal dan niet aarzelen die direct kenbaar te maken natuurlijk.

Het lijkt me uiterst zinnig en nuttig om die stamboom van Petrus Antonius Kooijmans maar eens verder te gaan uitbreiden, met alle mij beschikbare gegevens. Inclusief die, die ik nog op de diverse website kan opsporen en achter halen.

Zaterdag, 18 april 2020 : Terwijl het totaal aantal, aan corona overleden, personen wereldwijd inmiddels –volgens de John Hopkins University- is opgelopen tot 154.291 en het aantal Nederlanders, die het zelfde over kwam, -volgens het RIVM- op 3.459 staat en deze getallen gestaag alsmaar blijven stijgen … is er toch weer een stamboom, met takken en twijgen en al, klaar om gepubliceerd te worden.

Petrus Antonius Kooijmans wordt daarin omringd door alle familieleden, die ik er aan toe heb kunnen voegen. Ik heb daarna deze data vergeleken met de data die al eerder verschenen in de stamboom van Wilhelmus Gerardus Kooijmans en ben nu tot de definitieve slotsom gekomen dat er géén relaties bestaan tussen deze twee personen, noch tussen al de hun omringende families. Ik vind dat redelijk frappant, maar de onderlinge vergelijkingen wijzen niets anders uit.

Eerst, hieronder, een afbeelding van de twee naast elkaar geplaatst stambomen. Daaronder een afbeelding van die van alleen Petrus Antonius Kooijmans en, ‘last but not least’, het PDF bestand van die meest recente stamboom.

 

                                          

 


TERUG NAAR BOVEN