Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

Toevallig werden ze beide in Dreumel geboren. Hij, Johannes Wilhelmus de Jong, op 4 januari 1878. En zij, Berdina Kooijmans, op 1 februari 1880. Dus … trouwden ze ook in Dreumel en wel op 18 september 1901.

Hij is dan 23 en zij nog slechts 21 jaren jong.

Zo bij elkaar vormen ze, de de Jong en de Kooijmans families, een aardig deel van de Dreumelse bevolking destijds. Bij elkaar bevat mijn eigen registratie –ooit allemaal gedownload van Familysearch- 591 mappen met 2558 bestanden (akten e.d.) er in. Heftig.

Ik maak deze inleidende teksten niet al te lang en ga beginnen met het toevoegen van de informatie, die ik nu weer heb verzameld over Francis Louis de Jong. U hoort, maar vooral leest, nader van me, vanzelfsprekend.

Zaterdag, 22 mei 2021. Aanvankelijk zouden we vandaag met de ‘extended family’ gaan uit-eten bij ‘De Meesterproef’ in Nijmegen.

Al lang van tevoren gepland, maar helaas … corona en Rutte keurden het al inpandig bedienen van klanten in restaurants/de horeca nog niet goed. De terrassen mogen wèl open, nu zowaar al vanaf zes uur ‘s morgens. Wie gaat er om 06:00 uur op een terras zitten en welk restaurant opent het terras al om dezelfde tijd?! Een belachelijke versoepeling, meneer Rutte.

Deze reservering dus moeten annuleren en nu maar hopen dat restaurants bij de volgende versoepeling wèl klanten binnen mogen ontvangen, zelfs met de restricties die corona ook binnen nog steeds op legt … niet meer dan één huishouden aan één tafel … anderhalve meter afstand tussen personen … spatschermen tussen de tafels. Als ik met de ‘extended family’ uit wil gaan eten, komen we aan 4 tafels te zitten, ik alleen aan één daarvan. Super gezellig !

Anyway, de stamboom van Francis Louis de Jong is af en klaar. Ik merk wel dat er ook minstens één nadeel vast te stellen is als je een al eerder gemaakte stamboom gebruikt om gegevens aan toe te voegen. Want hoe meer gegevens je in een al eerder samen gestelde stamboom ‘propt’, hoe minder makkelijk het wordt om afbeeldingen en *.PDF bestanden te genereren, omdat er steeds meer data verwerkt moet worden. De onderstaande afbeelding is 50 Mb groot en het PDF bestand maar liefst 141 Mb. Maar zo lang ik gegevens kan toevoegen aan al bestaande stambomen, zal ik dat toch blijven doen. Zo ook weer met deze stamboom.

 

                                          TERUG NAAR BOVEN.