Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

Zoals al aangekondigd aan het eind van het deel-2 verhaal, ga ik dit derde deel zo goed en kwaad als mogelijk vullen met de berichten die over Dreumel in de kranten verschenen in 1926. Het zijn er ongelofelijk veel. En heel veel identieke berichten die dan in alle kranten herhaald blijven worden. Alle afbeeldingen en teksten die ik in deel 2 verwerkte, verslaan slechts de eerste maand van januari 1926. Natuurlijk de maand waarin het allemaal gebeurde. De dijkdoorbraken en de grootscheepse overstromingen, die grote delen van Nederland -en ook buiten Nederland- onder water zette. Met name Dreumel, dat in zeer uiteenlopende en heel veel berichten wel het ergst getroffen gebied genoemd wordt, vanwege de in verhouding met andere streken, laagst gelegen locatie. In dit deel geen akten van overlijden, want die heb ik allemaal al de revue laten passeren in deel 2, voor zover ze van belang waren, naar mijn idee.  Goed … verder dus met de berichten over Dreumel in de kranten in …

== Ter overdenking, Emmen, in Drenthe) ==

Het is een verslag (▲) van een gemeenteraadsvergadering die in de meest linkse kolom begint, onder de Potter's Linea advertentie. 

Overige tekst heb ik opgevuld met advertenties.

Het blijkt steeds minder makkelijk om nog berichten te vinden die over Dreumel gaan en tegelijkertijd over de watersnood en wat er allemaal op volgde. Ik ben nog maar zoekende in de maand maart, maar weet niet of het me gaat lukken om interessante wetenswaardigheden te vinden en hier weer te geven die het hele jaar 1926 bestrijken. Ook toen was het zo, blijkt duidelijk, dat als je uit de onmiddellijke actualiteit bent verdwenen, dat de kranten dan ook direct –bijna alle- interesse verliezen of slechts blijven herhalen wat in andere kranten ook allemaal al weer gegeven wordt. Mocht ik al een nadeel van Delpher.nl willen noteren, dan is het een overvloed aan allemaal verschillende kranten die allemaal hetzelfde berichten. En dus zit je zomaar 20 keer dóór te klikken om dan telkens het identieke bericht, of zelfs foto’s, tegen te komen. Maar voorlopig ben ik nog niet ontmoedigd genoeg om ermee te stoppen, dus … vooruit met de geit !

Wat overigens wel een aanzienlijk nadeel is, is dat er geen tekst gevónden kan  worden als je ernaar op zoek zou zijn (met de zoek-functie op de home pagina). Dàt kan alleen maar als ik zelf geschreven teksten toevoeg, hetgeen ik met al deze krantenberichten niet doe.

Weer een hele maand geslecht. Ik sluit deze maand maart 1926 af met de foto-pagina van de Nieuwe Tilburgsche Courant van 30 maart 1926. Toch nog niet eens zó ver weg van al die watersnood-ellende, zou je zeggen. Maar het Nederlands elftal won wel met grote cijfers van Zwitserland, ook niet onbelangrijk natuurlijk.

De Apeldoornse Courant start juni 1926 met deze foto-pagina … boordevol interessante nieuwtjes van all over the World !

Juni 1926 ook verwerkt. Foto’s zijn er in het geheel niet meer, althans niet over of van Dreumel. En ook de krantenberichten nemen in aantal sterk af. 

Ik wil toch proberen december 1926 te halen om dit jaar daarmee af te kunnen sluiten.

U ziet het aan de datum van de afbeelding hier direct boven. Maand 7, juli, van 1926 en dus nog lang niet klaar met dit jaar. Hetgeen betekent dat ik er ook nog een deel 4 aan vast ga knopen, in de hoop dat ik dan het gehele jaar 1926 daarin kan voltooien. Ook al toen ik al deze 1926-verhalen en krantenberichten aan het schrijven, verzamelen en verwerken was -zeg, een twee maanden geleden (het is nu 18/11/2017)-, was ik al met een deel 4 begonnen en dat ga ik in het hierop volgende deel aan u laten zien. Als U HIER klikt ....

Ik wil u nog graag het antwoord laten zien dat ik van Strato kreeg nadat ik een digitale klacht had in gediend bij de Consumentenbond. Daarin aangevend dat Strato plompverloren en geheel 'out of the blue' de ondersteuning aan mijn eerste website (-template) opzegde. Alsook dat ik dat uitermate ongepast vond en vind. Dit is de reactie van Strato op mijn klacht:

Terug naar boven.