Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

Om maar eens direct met een deur in huis te vallen ...

AKTE No.4 : Johannes de Kleijn, zoon van Peter de Kleijn en diens vrouw Janna van Rosmalen, wordt geboren op 12 januari 1913. Ik heb even gekeken welke informatie ik al heb van dit gezin en afgezien van een huwelijksakte en de geboorteakte van Peter de Kleijn, zijn er tot nu toe alleen maar DA’s, doodakten, die ik in het persoonlijke dossier van Peter de Kleijn en Janna van Rosmalen heb op geslagen. Triest !

Na de eerste drie stambomen samen gesteld te hebben en me, al doende realiserend, wat een schier ongelofelijke opgave ik mezelf gesteld heb om dat zo goed mogelijk te doen, heb ik zomaar het idee dat de stamboom van déze familie aanzienlijk korter zal zijn. Ik ga op onderzoek uit !!

(5 dagen later) Maar … Jeetje mineetje, wat kun je je toch deerlijk vergissen, zeg! In plaats van, zoals ik veronderstelde, een hele korte, beperkte stamboom, zou het zomaar wel eens de tot nu toe meest uitgebreide stamboom met veel takken en takjes kunnen zijn, waar ik aan begonnen en eindelijk, zo ver als mogelijk, mee klaar ben. Het verbaast me overigens keer op keer dat ik van de één veel of bijna alles, en van een ander, niets of niet genoeg, terug kan vinden op de diverse websites, die ik raad pleeg om tot de beste resultaten te geraken. Waarbij ik uiteraard niet moet vergeten dat ik niet moet of mag veronderstellen dat àlle papieren documenten, waaronder vele typen akten, al allemaal integraal gedigitaliseerd zijn.

Ik heb overigens nog geen afdoende oplossing gevonden voor het dunner worden van de blauwe lijntjes tussen de diverse personen. Natuurlijk zijn ze allemaal even dik van start gegaan, maar het systeem, wellicht PowerPoint, besluit dan geheel eigenhandig, om de dikte van die lijntjes aan te passen, maar dan op onbepaalde plekken wel en op andere, even onbepaalde plekken, weer niet. Ik blijf proberen dat euvel op te lossen, vanzelfsprekend.