Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

Maandag 9 maart 2020 : De akte van geboorte van Maria Johanna van Zon. Niet de eerste van Zon, die in 1913 in Dreumel wordt geboren, want op 27 maart 1913 wordt, dus ook te Dreumel, Cornelis Wilhelmus van Zon geboren. Ik ben na gegaan of deze twee van Zon nakomelingen familie van elkaar zijn. Uiteraard geen zus en broer, want daarvoor is de periode tussen hun twee geboorten te kort. Maar wellicht dat hun vaders familie van elkaar zouden kunnen zijn. Maar na een half middagje zoeken en bij elkaar plaatsen van de gevonden data, denk ik dat ik kan beweren dat Cornelis Wilhelmus van Zon en Maria Johanna van Zon zeker géén familie van elkaar zijn.

Of klik op onderstaand PDF bestandje:

                                      


Ik kan gelukkig gewoon verder met alleen de stamboom van de meest recente van Zon boreling, wiens vader Jan van Zon en wiens moeder Joanna Cornelia van Lent is. Vader Jan wordt te Dreumel geboren, op 1 januari 1865, om één uur ‘s-ochtends. Hoogst waarschijnlijk het eerst geboren kind in Dreumel van dat jaar.

Haar moeder, Joanna Cornelia van Lent, wordt niet in Dreumel, maar in Wamel geboren, op 24 juli 1878, op een iets christelijker tijdstip, om elf uur ‘s –avonds.

De ouders van Maria Johanna van Zon trouwen 13 jaren eerder dan dat zij werd geboren. Te Dreumel op 12 januari 1900.

Aan de hand van de data en gegevens, die ik in de stamboom zal vermelden, kunt u nagaan hoe groot dit gezin uiteindelijk is geworden, dan wel hoe klein het is gebleven en welke interessante takken en twijgen er allemaal deel van deze boom uitmaken.

Vrijdag, 13 maart 2020: Dankzij enkele heftige medische omstandigheden, ben ik een weekje out of the running geweest, maar de stamboom van Maria Johanna van Zon heeft de eindstreep bereikt. Onderstaand de afbeelding, enigszins verfraaid (hoop ik) met een wat sprekender achtergrond.

Ik heb ook nog geprobeerd om de zoek-optie binnen het PDF bestand mogelijk te maken, maar dat bleek toch niet te realiseren. Dat kàn wel, maar dan moet je je complete stamboom binnen niet-groter-te-maken maximale afmetingen van Powerpoint zien samen te vatten en dat zijn voor veel, zelfs de meeste, stambomen te geringe maximale afmetingen. Daar waar dat wèl mogelijk zal blijken bij volgende stambomen, zal ik daar zeker voor opteren, zodat specifiek binnen het PDF bestand gezocht kan worden maar individuen.

Hier wederom de afbeelding (▲) van de data zoals die verwerkt werden in het PDF bestand. Klik hieronder (▼) op dat PDF bestand voor een gedetailleerder weergave.

                                         


TERUG NAAR BOVEN