Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

20 juli 2019 : Ik bekijk akten zelden of nooit van tevoren als ik ermee bezig ben. Het is niet onaardig om verrast te worden door een volgende akte en dat verrassingseffect gaat verloren als je van tevoren alles al bekeken hebt. Zo liet ik me op deze zaterdagochtend zeer aangenaam verrassen door deze geboorteakte van Gerrit Johannes van Leur. Hij wordt op 11 februari 1913 geboren en is de zoon van vader Gerrit van Leur en moeder Aaltje Bijl. En mijn vreugde bereikte nog groter hoogten toen ik me realiseerde dat ik al eerder een stamboom voor een van Leur had samen gesteld, namelijk voor Jan van Leur, zoon van Cornelis van Leur en Johanna Hol.

En laat dit laatste echtpaar nou de vader en moeder zijn van de vader, Gerrit van Leur, van Gerrit Johannes. Zo vallen er ineens allerlei puzzelstukjes op de juiste locatie en wordt het stamboom samen stellen voor Gerrit Johannes van Leur minder veel werk en eenvoudiger in de uitvoer. Ik ga de stamboom van Jan van Leur uitbreiden met de gegevens rond Gerrit Johannes en dan komt daar, mogelijk eerder dan verwacht, ook weer een aangepaste en bijgewerkte stamboom uit rollen. Ik ga er snel mee aan de gang. Nu ziet de basis-stamboom, die van Jan, er nog zo uit (teveel in de breedte en veel te weinig in de hoogte ▼). Maar dat gaat aanzienlijk wijzigen.

26-07-2019: Een week later ziet die stamboom er aanzienlijk anders uit. Ondanks de enorm hoge en idiote temperaturen is mogelijk voor je computer zitten nog het meest geschikt om het minst fysiek inspannend bezig te zijn. Ventilatoren aan en toch werd het vandaag nog 32.5 graden in m’n woonkamer. Verschillende kaarsen zijn gesmolten en hangen naast hun kandelaars. Dit is het uiteindelijke eindresultaat:

Het blauwe ellipsje geeft de locatie aan van de persoon die op 11 februari 1913 werd geboren, te weten Gerrit Johannes van Leur, zoon van Gerrit van Leur en Aaltje Bijl. Maar ik heb al eerder een stamboom samen gesteld naar aanleiding van de geboorte van Jan van Leur, die als eerste wordt geboren in 1913, op 4 januari. Beide borelingen zijn familie van elkaar en het rode ellipsje geeft de locatie weer van Jan van Leur. Ik ga ook de stamboom in zijn verhaal vervangen door deze stamboom, die veel uitgebreider is en tevens ook alle, en nog meer, families van Jan van Leur weer geeft. Twee vliegen van Leur in één stamboom samen gebracht.

Het spijt me verschrikkelijk, maar het is me niet gelukt om een programma te vinden, waar ik op redelijk korte termijn stambomen in zou kunnen gaan samen stellen, waarbij zoeken in de PDF-inhoud mogelijk zou worden. Uiteraard zijn die programma’s er wel, maar ik zou teveel geheel andere werkwijzen moeten gaan hanteren en dat gaat me net iets te ver. Dus handhaaf ik de tot nu toe gevolgde routine, waarbij zij aangetekend dat ik ten allen tijden bereid ben om vragen over al die personen –uitgebreid- te beantwoorden, mochten er vragen zijn.

Ik ga u overgeven aan het PDF-bestand. Een heftig bestand en ook voor correcties houd ik me bijzonder aanbevolen trouwens. Veel plezier met alle van Leurs, want het zijn er veel, heel veel.