Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

Dinsdag, 20 oktober 2020 (06:45) : Het is nog –lang- donker buiten. Komend weekend gaan we weer terug naar de wintertijd. Eénmalig een uurtje langer slapen ! Wellicht een uurtje later verder gaan met deze stamboom, waar ik vandaag mee ga beginnen. Gisteren de 12e persoon, Johanna Clasina Wassink, op m’n site gepubliceerd en dus de hoogte tijd om verder te gaan met …

Nicolaas Johannes Liefkens. Wàt is toch die absolute, al decennia lang voortdurende, fascinatie voor de voornamen Johannes en Johanna ?? Ze komen het allermeest voor, alhoewel sommige ouderparen ook kans zien om originele(re) voornamen te verzinnen. Neem de ouders van de moeder van Nicolaas Johannes. Zij heten Nicolaas Kuijpers en Helena van Oort en zij hebben hun dochter, naast het niet originele Petronella, besloten om haar ook Mathilda te noemen, wèl origineel!! In mijn 5713 database-registraties van in Dreumel, vanaf 1811 t/m 1914, geboren personen komen Johannes en Johanna relatief het vaakst voor. Maar ook andere voornamen worden heel vaak gebezigd! Een paar voorbeelden:

Anyway … Nicolaas Johannes Liefkens wordt op 19 maart 1914 in Dreumel geboren, zoon van Hendrik Liefkens en Petronella Mathilda Kuijpers.

Vader Hendrik Liefkens wordt in Dreumel geboren op 20 februari 1879 en moeder Petronella Mathilda Kuijpers op 12 maart 1881.

Trouwen hoort standaard ook bij de tradities van die tijd en dat doen ze dan ook, te Dreumel, op 20 mei 1908. Hij is dan 29, zij 27.

Vanaf hun trouwen hebben ze de navolgende kinderen gekregen. Ik heb het kunnen nagaan, voor wat betreft de Dreumelse geboorteakten, tot en met 1918. Het ‘barst’ van de standaard voornamen (gele pijltjes)!!

Het moment is weer aan gebroken dat ik met de echte stamboom ga beginnen. De vorige van Johanna Clasina Wassink kopiëren, al haar gegevens verwijderen en dat sjabloon voor de nieuwe stamboom gebruiken.

Zaterdag, 24 oktober 2020 : Meer dan 10.000 corona besmettingen, niet te geloven. Ongeveer elke dag een nieuw dagrecord. In West Maas en Waal, zag ik op de website van het RIVM, nu 78 Corona patiënten. Relatief niet schokkend veel, maar je zal er maar tegen eentje aanlopen.

Ik maak erg dankbaar gebruik van de vervroegde openingstijd van de lokale Jumbo. Het verbaast me elke keer weer dat als ik daar om half acht naar binnen stap en mijn boodschappen doe, ik compleet alleen in die winkel ben, en blijf tot en met vertrek, afgezien van het gemondkapte personeel.

Maar … ook deze stamboom is weer compleet, voor zover ik althans gegevens heb kunnen vinden en toevoegen, naast de data die ik zelf al had. Het is een iets schralere stamboom geworden dan eerdere, maar dat heb ik niet in de hand.

Voor zover ik me kan herinneren ben ik voor het eerst een ‘Akte van bekendheid’ tegen gekomen, omdat een vader zijn zoon was ‘vergeten’ aan te geven. Dat moet dan later weer recht getrokken worden, met veel moeite en omhaal.

En een zoon die Janssen met zijn achternaam heet, maar een vader heeft, die Peters met diens achternaam heet. Heel vreemd en –voor mij- niet verklaarbaar.

Dus, tot slot van deze stamboombewerkingen, weer de afbeelding van het geheel, gevolgd door wederom het PDF bestandje, toch nog dik 80 Mb !!

 
TERUG NAAR BOVEN.