Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

29-10-2019 : Als je tussen de website bedrijvigheid door een weekje op vakantie gaat, dan duurt het ook minstens een weekje langer om een volgende persoon aan u voor te kunnen stellen op deze website. Daar komt bij dat het enórme aantal foto’s dat gemaakt werd tijdens deze vakantie, ook stevig aandringt op verwerking in een giga-presentatie en het is niet onaangenaam om die vakantie nog een keer mee te maken, maar dan nu door middel van het verwerken van deze foto’s. Gemaakt door, naast mezelf, nog 6 volwassen personen, die zeer goed overweg kunnen met de camera’s op hun mobieltjes. Bij elkaar hebben we een stuk of 2000 foto’s gemaakt!

Hetgeen slechts zijdelings te maken heeft met de geboorte van Allegonda Wilhelmina Gerlag. Het vijfde kind van Johannes Franciscus Gerlag en zijn vrouw Allegonda Wilhelmina Mijdam. Zij, de dochter, wordt op maandag, 7 april 1913, geboren. Haar vader wordt 47 jaren eerder geboren, op 6 februari 1866, in Dreumel. Haar moeder, 33 jaren eerder, wordt in Driel geboren, op 30 oktober 1880.

Het was de gewoonte, maar volgens mij geen verplichting, om te trouwen in de gemeente waar de bruid werd geboren en dat gebeurde dan ook te Driel, op 30 juni 1904. Johannes Franciscus was toen 38 jaren jong en Allegonda Wilhelmina 15 jaren jonger, te weten 23. Best wel een groot leeftijdsverschil !

Een reden waarom twee personen, die zoveel van leeftijd verschillen, toch met elkaar –moeten- trouwen, zou een onverwachte zwangerschap kunnen zijn. En laat nou, 5 maanden na hun trouwen, op 20 november 1904, Wilhelmina Elisabeth Gerlag geboren worden.

Ik ga gewoon weer aan de slag met deze 21e persoon die, net als de vorige in 1913 in Dreumel geboren personen, ook weer recht heeft op een zo uitgebreid mogelijke stamboom. Het spreekt nu al vanzelf dat ik te maken ga krijgen met de –minstens- twee manieren waarop Gerlag op de diverse akten geschreven zal worden. De ene keer Gerlag, een andere keer Gerlach. Ik ga m’n best doen!

10 November 2019 : Zolang als ik ook elke dag aangenaam bezig ben met het verwerken van vakantiefoto’s in, per vakantiedag samen gestelde, presentaties, heb ik besloten om in de ochtenden stambomen te verwerken en in de middagen de vakantiefoto’s. Prima verdeling, al vertraagt het het verschijnen van de volgende stamboom enigszins. Nu heb ik zeker niet het gevoel dat er heel veel mensen met samen geknepen billen en in grote spanning zitten te wachten op de volgende familie stamboom van wie dan ook, dus heb ik er geen enkele moeite mee dat het iets langer gaat duren.

Hetgeen trouwens niet in de laatste plaats ook veroorzaakt werd door de onverwachte uitgebreidheid van deze stamboom. Heel veel Gerlag familieleden, die grotendeels ook weer allemaal trouwden en kinderen kregen, die op hun beurten ook weer trouwen en kinderen krijgen, en ga zomaar door.

►►Wellicht toch aardig om tussendoor even melding te maken van een bericht dat ik geheel onverwachts ontving van een onbekend persoon. Maar wel naar aanleiding van akten van overlijden, die ik op mijn website heb gepubliceerd. Het bericht komt van meneer Patrick Krop en hij laat me het volgende weten:

Geachte heer Van der Giesen,

Speurend over het internet kwam ik uw website tegen met daarop overlijdensakten uit Dreumel. Zo ook van Pieter Laurens Voogdt. Hij is de vader van mijn oma Lizzy Voogdt, die haar laatste jaren ook in Dreumel woonde. Dichtbij haar broer en zus, Ted en Molly Voogdt. In mijn jeugdjaren mocht ik vaak logeren in Dreumel in het huis waar Pieter Laurens Voogdt kwam wonen. Hem heb ik niet gekend, maar zijn zoon Ted en dochter Molly zijn er blijven wonen. (Dr vd Kleijstraat?).

Raina (de moeder van Pieter Laurens) is de dochter van een Radjah. Uit mijn contacten met vooraanstaande families in Indonesie lijkt het erop dat zij de dochter is van LaOde Bulaeng.Ik heb contact met de kleinzoon van Laode Rere, die op zijn beurt een kleinzoon is van Bulaeng.

Als bijlage stuur ik u foto's van de ouders van Pieter Laurens Voogdt. 

Hartelijke groet, Patrick Krop (Achterkleinzoon van PLJ Voogdt).

Het bericht van deze meneer is best wel heel speciaal, want ik hoef echt geen noodmaatregelen te treffen, vanwege het grote aantal berichten dat lezers van deze website mijn kant op sturen.

Terug naar de stamboom. Ik laat uw de afbeelding weer zien, hoe de stamboom er als overview uit ziet, met wederom de in 1913 geboren persoon in het rode ovaaltje.Vervolgens uiteraard het PDF-bestand, mocht u die stamboom nog eens nader willen bekijken.

                                    

 TERUG NAAR BOVEN