Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

In het eerdere verhaal, waarin ik geprobeerd heb om het complete nalatenschap document weer te geven en te ‘vertalen’, verschijnen heel veel personen, waarvan we tot nu toe alleen maar hun namen kennen. Zoals die beschreven worden in dat document. Ik heb geprobeerd daar wat meer informatie over in te winnen, waarvan hieronder het resultaat. Het onmiddellijk opdoemende probleem is al wel dat er nauwelijks data worden genoemd in het notariële document en het dus niet altijd met absolute zekerheid gesteld kan worden dat de verkozen data juist zijn. Maar niet geprobeerd is nooit gelukt!

Johannes Theodorus Braam wordt, als deze gegevens inderdaad op de juiste persoon van toepassing zijn, geboren op 29 januari 1880 te Weurt (Gemeente Beuningen). Vader is Bartholomeus Braam en zijn moeder is Wilhelmina Aleida Burgers.

(Later vader) Bartholomeus Braam en (later) moeder Wilhelmina Aleida Burgers, trouwen in Bemmel, op 9 februari 1876.

Eén van hun zoons, te weten Johannes Theodorus Braam, trouwt, te Beuningen, op 29 november 1906, met Maria Geertruida van Gerven.

Maria Geertruida van Gerven wordt in Beuningen geboren, op 3 december 1878.

Twaalf maanden en 13 dagen later krijgen ze hun eerste nakomeling, waarna er nog een aantal volgen :

De aangever van het overlijden van Johannes Theodorus Braam is Jan Johannes van Wijk, die, in de stamboom van Alberta Johanna van Wijk, trouwt met Johanna Hendrika Theodora Braam (Die op haar beurt weer een zus is van Johannes Theodorus Braam). En samen met haar in notariële akte no.254 wordt genoemd als een der erven. Johannes Theodorus Braam overlijdt te Beuningen, op 14 november 1918.