Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

21 Februari 2020 : Mooie tijd om geboren te worden, om des voormiddags om 8 uur. Dan heeft je vader de hele dag nog om zich naar het Dreumelse gemeentehuis te haasten, om aldaar bekend te gaan maken dat zijn dochter, en die van echtgenoote Elisabeth Johanna van der Sluijs, werd geboren op 5 augustus 1913 en dat hij, en de moeder van deze dochter, hebben besloten haar Elisabeth Adriana te noemen.

Heel even dacht ik dat de achternaam de Kleijn niet zo prominent aanwezig was in Dreumel, maar verder, kortdurend, onderzoek leverde al ras op dat het zowaar een best veel voorkomende achternaam in Dreumel is. Ik heb er al heel wat geregistreerd. De onderstreepte naam geeft het dossier weer waarin alle akten van al deze specifieke personen in worden samen gebracht. Met name in dit ‘vader’-dossier, waarin ook alle eventuele later of eerder geboren zussen en broers van Elisabeth Adriana worden genoemd.

En daar waar het destijds toch de gewoonte was om te trouwen in de geboorteplaats van de bruid, trouwen ze desondanks in Dreumel, op 28 oktober 1903. Adrianus de Kleijn is dan 40 jaren jong en Elisabeth Johanna van der Sluijs inmiddels 22. Toch achttien jaren jonger dan haar echtgenoot. Pure liefde zal het geweest zijn, want hun eerste kind, Theodorus Gerardus de Kleijn, wordt pas op 9 november het daaropvolgende jaar, 1904, geboren.

Ik pak er de stamboom maar eens bij van de vorige persoon, die in 1913 in Dreumel werd geboren (Wilhelmina Elisabeth Boumans) en ga die aanpassen in overeenstemming met wat ik kan verzamelen over Elisabeth Adriana de Kleijn en haar voor- en eventuele navaderen en –moederen.

29 Februari 2020: Het gaat, nà deze dag, weer vier jaren duren eer we deze specifieke schrikkeljaar-datum weer in overeenstemming met de realiteit kunnen opgeven. Wat gaat er allemaal veranderen de komende 4 jaren? Waar zijn we allemaal over 4 jaren mee bezig? Zijn we er allemaal nog wel, over 4 jaren!? Intrigerende vragen, die vooralsnog onbeantwoord moeten blijven.

Dat geldt niet voor de samenstelling van de stamboom en gerelateerde takken, voor wat betreft de hoofdpersoon in dit verhaal, te weten Elisabeth Adriana de Kleijn. Ik heb er deze keer voor gekozen om wat meer akten te laten zien, waarop onder andere verwoord wordt wanneer en waar personen zijn geboren, zijn getrouwd of zijn overleden.

Ik laat u wederom eerst de afbeelding zien die ik aan het eind van het samen stellen van de stamboom genereer. Die sla ik dan vervolgens ook nog op als een *.PDF bestand en ook dat bestand kunt u onderstaand bezoeken. Veel leesplezier.


TERUG NAAR BOVEN