Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

10 November 2019. Toen ik er eigenlijk te laat achter kwam dat de vorige persoon, die in 1913 geboren werd, deel uit maakte van een tweeling, heb ik na gelaten te kijken of er wellicht sprake zou kunnen zijn van een drieling. Pas toen ik deze bovenstaande akte opende, realiseerde ik me dat. Nu is het niet zo dat er veel drielingen in Dreumel werden geboren en ik durf zelfs wel te beweren dat er, voor zover geboorteakten openbaar zijn, nog nóóit een 3-ling het Dreumelse levenslicht heeft gezien. Toch is het niet geheel ongebruikelijk, lees ik op de site van Ouders van Nu. In 2015 werden er nog 43 keer drie- of meerlingen geboren (Er staat niet bij hoe die verwekt werden). In datzelfde jaar woonden er overigens slechts 2 één-eiige 4-lingen in Nederland. Dus had ik me geen zorgen hoeven maken, door niet te onderzoeken of het wellicht een 3-ling was.

Ik heb nog wel voor de zekerheid gekeken of Antonia Geertruida de Vree deel uit maakte van een tweeling, maar dat bleek niet het geval te zijn. Tweelingen kwamen niet vaak voor in Dreumel, maar ze waren er wel degelijk. Lang geleden heb ik daar eens een lijstje van samen gesteld en dan blijken het er nog best redelijk veel te zijn, in een periode overigens van 87 jaren.

Goed. Antonia Geertruida de Vree wordt op 27 april 1913 geboren. Dat was op een zaterdag. Toch gaat vader Otto de Vree op de 28e naar het gemeentehuis om daar deze geboorte aan te gaan geven. Werd er dan ook op zondag gewerkt door ambtenaren ? Blijkbaar. De moeder van Antonia Geertruida is Maria Kooijmans.

Vader de Vree wordt op 4 februari 1873 in Dreumel geboren en moeder Kooijmans op 15 augustus 1875, ook in Dreumel. Ze zijn respectievelijk 35 en 32 als ze in Dreumel trouwen, op woensdag 20 mei 1908.

Met enige angst en beven kijk ik niet uit naar een nieuw geborene, die Kooijmans als achternaam zal verkrijgen. Tot nu toe zijn er al stambomen die, kwa omvang, uitgroeien tot vèr boven wat ik verwachtte. En aangezien de achternaam Kooijmans het allervaakst voorkomt in mijn registraties, vrees ik wel een beetje het moment dat daar een nieuwe Kooijmans aan toegevoegd zal moeten worden. Maar vooralsnog heb ik alleen maar te maken met de de Vree, en daaraan gerelateerde, families en daar ga ik nu mee aan de slag.

15 November 2019: Ik weet uiteraard niet of u bekend bent met de online-begraafplaatsen-site. Een site die afbeeldingen van grafmonumenten publiceert, die ze van vrijwilligers, die daar foto’s van maken, in heel Nederland aan gereikt krijgen. Inclusief geboortedatum en datum van overlijden van de overleden personen. Ik heb de redacteuren van deze site nooit foto’s toe gestuurd, omdat ik vond –en eigenlijk nog steeds vind- dat openbare publicatie van die grafmonumenten en de respectievelijke data pas zou mogen plaats vinden nà toestemming van nabestaanden. Maar nu die site eenmaal bestaat, zou ik gekke Jodi zijn als ik daar dan geen gebruik van zou maken. U ziet dan ook in alle stambomen de grafmonumenten van degenen van wie de grafmonument-foto en data op deze site werden geopenbaard. Het gebeurt regelmatig dat ik deze gegevens wèl op deze site kan vinden, maar niet in de reguliere archieven. Op die manier is het een goede aanvulling van gegevens, daar waar andere data-leveranciers tekort schieten.

Dat is ook weer van toepassing geweest op de stamboom, en nogal wat takken, van Antonia Geertruida de Vree. Desondanks heb ik toch weer een aantal gegevens niet kunnen vermelden, omdat ik ze simpelweg nergens kan vinden. Mocht u toevallig over aanvullende gegevens beschikken, dan houd ik me bijzonder aan bevolen en zal alle relevante aanvullingen z.s.m. verwerken in de bestaande stamboom, opdat die zo volledig en bijgewerkt mogelijk op de website staat.

Onderstaand een afbeelding van deze stamboom, op de voet gevolgd door de link naar het *.PDF-bestand, waar alle gegevens aanzienlijk leesbaarder in terug te vinden zijn.

 

                                         

 


TERUG NAAR BOVEN