Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

Donderdag, 15 juli 2021 : Het allereerste dat ik me bedacht, toen ik deze zesenvijftigste geboorteakte zag, was dat ik direct zeker wist dat ik nog niet eerder een stamboom had samen gesteld voor een persoon met de achternaam Schreuders. Derhalve gaat dit een spiksplinternieuwe stamboom op leveren, waarbij ik me vervolgens afvraag hoe uitgebreid die zou kunnen worden, met in gedachten de bepaald niet uitgebreide verzameling gegevens over personen met deze achternaam. Maar dat zal het zoek- en vindproces uitwijzen.

Goossen Schreuders, zoon van Adrianus Schreuders en Geertruida Udo, wordt op 20 september 1914 in Dreumel geboren. Zijn vader is dan 35 jaren oud, aangezien hij werd geboren op 1 december 1878-, in Heerewaarden. Zijn moeder wordt ook in Heerewaarden geboren, op 3 februari 1883. En is derhalve 31 als Goossen wordt geboren. Een en ander wordt verwoord in onderstaande huwelijksbijlagen, die overlegd –en betaald- moeten worden, als je wilde gaan trouwen.

Dus trouwen ze ook in Heerewaarden, en wel op 22 november 1902. Zijnde –hij & zij- respectievelijk 23 en 19 jaren jong.

Als beroep van Adrianus Schreuders wordt machinist op gegeven. En aangezien zijn vader Adrianus Schreuders steenfabrieksbaas was, is de kans niet gering dat zoon Adrianus op die steenfabriek machinist was … maar dan van b.v. een zandtreinlocomotiefje …

Omroep Gelderland heeft een film gemaakt met oude beelden van Heerewaarden, ook over de steenfabriek. Volg deze link:

Ons Dorp 9 juli 2019 - Heerewaarden 1958 – YouTube

Wellicht staat een Schreuders op -1 van deze- deze screenshots !!

In mijn eigen registratie heb ik slechts een paar documenten in de persoonlijke dossiers van dit ouderpaar staan. Wellicht dat internet me aan meer informatie kan helpen. Daar ga ik nu mee aan de slag en meld me weer als ik dat proces heb kunnen afronden met een toch zo uitgebreid mogelijke stamboom voor en over Goossen Schreuders.

Donderdag, 22 juli 2021 : Niet alleen kun je al eerder gemaakte stambomen van achternaamgenoten, deels of helemaal, gebruiken om een recentere stamboom mee samen te stellen. Maar dat geldt ook voor aangetrouwde personen, die de familie Schreuders zijn binnen gehuwd of met nog weer andere personen relaties zijn aan gegaan, waar akten voor opgesteld moesten worden.

Dat was van toepassing op de stamboom die ik wilde maken voor Goossen Schreuders en het is uiteindelijk zeker een uitgebreidere geworden dan waar ik op had durven hopen.

Onderstaand de afbeelding van deze 56e (1914) stamboom, waar bijzonder veel afbeeldingen van grafmonumenten hebben geholpen om de data zo volledig mogelijk te krijgen. Een best bevredigend resultaat derhalve achteraf.

Op de voet gevolgd door het *.PDF bestand!

 

                                           TERUG NAAR BOVEN.