Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

Zondag, 29 maart 2020 : Opvallend hoeveel personen er in de maand augustus 1913 in Dreumel worden geboren. Wilhelmina Elisabeth Boumans, Elisabeth Adriana de Kleijn, Maria Johanna van Zon, Wilhelmina Maria Verbruggen, Arie van Zon en Cornelia van Soerland gingen Wilhelmus Antonius Boumans al voor in deze maand en nog twee andere personen volgen in alleen al deze maand.

Wilhelmus Antonius Boumans wordt op 26 augustus 1913 geboren. Dat was een dinsdag en Internet maakt me erop attent dat … 26 augustus 1913 op de laatste dinsdag viel van de maand. Deze dag was de 238e dag van het jaar. Ben je op deze dag geboren dan is je sterrenbeeld Maagd. In de Chinese astrologie valt deze dag in het jaar van ??. De zon kwam op om 6:41 en ging onder om 20:41. De maan was voor 40% zichtbaar. Op deze dag had Nederland een bevolking van ongeveer 6.199.230, waarvan 50,48% vrouwen. De populatie groeide rondom deze datum met gemiddeld 279 per dag.

Deze jongste telg toegevoegd aan de persoonlijke dossiers van vader Petrus Boumans en moeder Antonia de Klein. De rest van de akten in die dossiers bestaan uit deze documenten. Het zijn er niet zo veel:

Hetgeen geen enkele reden is om te veronderstellen dat een hieruit voort vloeiende stamboom dus ook wel beperkt zal blijven. Eerlijk gezegd, in tegendeel, al was het alleen al omdat Wim Boumans in zijn kroniek (‘Waar toe zijn wij op aarde’), die maar liefst 481 bladzijden telt, de Boumans familie zo compleet mogelijk in beeld heeft gebracht. Daar is een oceaan aan gegevens uit te halen en dat heb ik al eens eerder gedaan, toen ik de stamboom samen stelde van Wilhelmina Elisabeth Boumans. Hier de afbeelding van hààr stamboom & takken:

Verbazing maakt zich van me meester, want ik kom de familie Boumans-de Klein in deze stamboom, en ook in de eerder genoemde kroniek van Wim Boumans, helemaal niet tegen. Ik ga de kroniek van Wim Boumans uitpluizen, om erachter te komen of er relaties zijn en als die er zijn, hoe die met elkaar in verbinding staan. Leuke uitdaging om daar dieper in te duiken.

Eerst nog een paar akten die vooraf gingen aan de geboorte van Wilhelmus Antonius. Zoals de geboorteakten van zijn ouders. Petrus Boumans wordt, net als Antonia de Klein, in Dreumel geboren.

Hij op 21 oktober 1873 en zij op 30 juli 1875.

Petrus Boumans is negen en twintig en Antonia de Klein zeven en twintig, als ze besluiten om op 13 mei 1903 met elkaar te gaan trouwen. Dat was op een woensdag en uiteraard in Dreumel.

En de rest van al de gegevens over deze, en gerelateerde, families kunt u dan weer terug vinden in het uiteindelijke PDF bestand. Ik ga er per direct graag aan beginnen.

Zondag, 5 april 2020 : De wereld is in de totale, alles omvattende, ban van het corona virus. Inmiddels zijn er wereldwijd bijna 60.000 mensen aan deze ziekte bezweken en het eind is m.i. nog maanden lang niet in zicht. Alhoewel in China tekenen zijn dat er vermindering is van het aantal besmette en overleden mensen, is de rest van de wereld nog zeer ijverig bezig om die aantallen zo beperkt mogelijk te houden. Zo zijn er op 4 april 2020 nog maar liefst 164 mensen in Nederland overleden aan dit virus. In Italië zowaar 766 overleden personen. In Spanje 1000. In Amerika 1164 doden.

Persoonlijk heb ik met mijn familie afgesproken dat we niet meer bij elkaar op bezoek gaan of komen, om toch vooral maar te –proberen te- voorkomen dat ik -of zij- besmet zou kunnen raken. Zij doen wel mijn boodschappen. Dus nóg meer tijd om me bezig te houden met mijn hobby, al zou ik donders graag vele uren die ik daar nu aan besteed, te midden van de familie hebben door gebracht.

De stamboom van Wilhelmus Antonius Boumans is toch nog veel uitgebreider geworden dan ik van tevoren had verwacht. Ik gaf al eerder aan dat dat mede te maken heeft met de kroniek, geschreven door Wim Boumans, waar veel informatie in wordt verwoord, waar ik zelf naar zou hebben moeten zoeken, als ik dat al gedaan zou hebben. Nu kon ik deze gegevens,  met zijn toestemming, zo overnemen en lopende dat proces, en het zelf nog extra zoeken naar mogelijk toe te voegen informatie, heb ik ook nog wat additionele data kunnen door geven aan Wim Boumans, daar waar die nog ontbrak, of niet volledig was, in zijn kroniek. Fijn, om elkaar op deze prettige manier te kunnen helpen aan broodnodige informatie.

Opvallend was het wederom dat het af en toe onmogelijk bleek om gegevens over personen te achterhalen, omdat die gewoon niet vermeld wordt op al de websites die ik gebruik om data te zoeken en -meestal- te vinden. Te begrijpen, als deze gegevens nog niet openbaar mogen worden gemaakt, vanwege wettelijke privacy regels. Maar er zijn ook tal van personen, die in de eerste helft van de periode 1800-1900 werden geboren, trouwden en hoogst waarschijnlijk een aantal kinderen kregen. Maar zelfs van die personen ontbreekt te regelmatig enige informatie. Ik heb het Gelders Archief gevraagd waar dat aan zou kunnen liggen, maar daar nog geen reactie op gekregen.

Ik laat u de afbeelding weer zien van deze stamboom met talloze takken en twijgen en vervolgens bied ik u het PDF bestand weer aan, mocht u zich interesseren in alle details. (Gun het bestand even de tijd om te openen, het is een groot  bestand).

 

                                         


TERUG NAAR BOVEN