Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

15-11-2019: Het is niet verkeerd als je niet te ver, of helemaal niet, van tevoren bekijkt welke personen op opvolgende geboorteakten geboren worden. Dat heeft als niet gering voordeel dat je bijzonder aangenaam verrast kunt worden als het moment daar is om de volgende akte te gaan bekijken, zoals deze hierboven. Ik moet toegeven dat me ineens een stortvloed aan leuke herinneringen overviel, toen ik deze akte opende. Ik heb in de afgelopen jaren al veel over deze Goijer familie geschreven en gecommuniceerd en heb destijds erg veel steun gehad aan een online stamboom, die daar geupload was door een nazaat van de Goijer familie, te weten Inkie Goijer.

Ik ben de afgelopen uren bezig geweest met het in de eerste plaats trachten te achterhalen waar Inkie Goijer tegenwoordig mee doende is en … inmiddels heeft ze me laten weten dat ze bezig is met het weer online plaatsen van de door haar gemaakte stamboom en dat ik daar de gegevens van toe gestuurd zal krijgen.

Zeker weten we dat Johan Arend Goijer op 27 mei 1913 wordt geboren. Zoon van vader Hendrikus Goijer en moeder Geertrui Anna Wilhelmina Peters. Vader Goijer wordt in Dreumel geboren op 11 april 1886. Moeder Peters wordt ook in Dreumel geboren en wel op 6 augustus 1880.

 

Hun huwelijk wordt gesloten op 21 augustus 1912. Geertrui is 6 jaren ouder dan Hendrikus. Meestal waren mannen ouder dan de vrouwen waar ze mee trouwden. Maar uitzonderingen bevestigen ….

Ik ga proberen om alsnog met Inkie Goijer in contact te komen (dat is inmiddels gelukt) en ga daarnaast inventariseren wat ik in de afgelopen jaren allemaal al verzameld en gepubliceerd heb over deze familie. Ook nog in de ‘Ouwe Koeien’ rubriek op de website van Tremele. Wat ik al een keer gedaan heb, hoef ik dan niet nog eens te doen. Zo kwam ik al een soortement stamboom tegen, die ik ooit eens verwerkte in een giga-presentatie over de protestantse begraafplaats, waarin ik alle daar begraven personen individueel belicht heb. Deze stamboom vormt de ruggengraat voor het uiteindelijke, nog samen te stellen, PDF-bestand. Maar eerst alles maar eens rustig op een rijtje zetten en dan ziet u op een gegeven moment deze nieuwe stamboom weer verschijnen. Ik heb maar zo het gevoel dat het best lang kan duren eer deze voltooid is.

16-11-2019 : N.B. het is me gelukt om weer met Inkie Goijer in contact te komen en ik heb haar gevraagd of ze genegen is me de, haar, Goijer stamboom toe te sturen zoals die lang geleden online verscheen. Ik wacht haar reactie, zo geduldig mogelijk, af. (Inmiddels heeft ze dat toe gezegd).

21-11-2019 : Ik heb mezelf er zonder al te grote bedenkingen van kunnen overtuigen dat mijn stamboom over de Goijer, en gerelateerde, families, voor zover ik zelf over relevante data en gegevens beschikte, nu zo volledig mogelijk, en dus klaar, is. Weliswaar heb ik informatie van Inkie Goijer vooralsnog moeten ontberen, hetgeen betekende dat ik alleen mijn eigen bronnen heb moeten en kunnen raadplegen. Al wil ik ook veel lof toezwaaien aan de website van Geneanet en dan speciaal de stamboomgegevens die daar over de Goijer families te vinden zijn. Meneer Ron van Wijnen heeft op die site veel informatie verwerkt over de Goijer familie op ‘De Bommelwaardse Boom’ website. Speciaal gemaakt en bij gehouden en, indien aanwezig, regelmatig aangevuld met recente informatie, ten behoeve van familie-onderzoek in de Bommelwaard en directe omgeving.

Hieronder, inmiddels traditiegetrouw, de afbeelding van, deze keer, de Goijer stamboom èn de link naar het *.PDF-bestand.

 

                                           TERUG NAAR BOVEN