Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

Maandag, 11 mei 2002 : Goh, weer een vrijwel nieuwe ervaring op gedaan net. De persoon, die op 7 oktober 1913 wordt geboren, heet Johanna Maria Romijnders. Afgezien van de originaliteit van deze voornamen, stel ik verder vast dat deze achternaam nog maar heel zelden is voor gekomen in mijn registraties. Ik ken deze achternaam wel, maar dan van meer recenter tijden. Hetgeen zou kunnen betekenen dat er aardig wat zoek- & vindwerk zal moeten worden verricht om een enigszins acceptabele stamboom, met name de takken en twijgen, mee samen te kunnen stellen. Een leuke uitdaging weer eens!

Laat ik dan maar eens beginnen met te proberen te vinden van de geboorteakten, of akten sowieso, van beide ouders, te weten vader Arnoldus Romijnders en moeder Engelina Maria Coolen. Nou, eerst de huwelijksakte gevonden. Ze trouwen te Oss, op 12 mei 1911.

Op deze huwelijksakte wordt verder vermeld dat vader Arnoldus Romijnders werd geboren in Lith, 22 jaren voor dit huwelijk. Hij zou daar dan geboren moeten zijn rond 1889. Moeder Engelina Maria Coolen wordt te Oss geboren en is 24 als ze bruid is. Dus geboren rond 1887.

Ik ga, bij gebrek aan eigen informatie, deze familie in kaart brengen aan de hand van alleen maar websites van genealogische instellingen. Prachtig werk, maar dan wel alleen als er ook akten te achterhalen zijn die bij data passen. Ik voerde deze online chat met een vertegenwoordiger van het BHIC :

Vrijdag, 15 mei 2020 : We zijn inmiddels wereldwijd de 300.000 corona doden gepasseerd. En het verbaast me geenszins dat deskundigen inmiddels het deskundige vermoeden uiten dat corona voor altijd onder (en in !) ons zal blijven etteren. 

Ik ben maar verder gegaan met deze stamboom uit te werken en dat is best aardig gelukt. Geen hele grote bijzonderheden, behalve dat een aantal deelnemers in deze stamboom buiten Gelderland werden geboren en daar ook hun levens hebben geleefd en zich hebben vermenigvuldigd. In Dreumel geboren worden betekent lang niet altijd dat je je wortels niet mee kunt nemen naar een andere locatie, zelfs al is het buiten Nederland.

Mag ik u de afbeelding weer presenteren van de zo compleet mogelijke Rom(e)ijnders stamboom. Ik heb er deze keer wat meer akten in verwerkt. Meestal gebeurt dat nadat ik erg lang gezocht heb naar die akten. Snel gevonden akten komen daar niet of nauwelijks voor in aanmerking. De afbeelding dus, gevolgd door het bekende PDF bestand, echter deze keer t.b.v. Johanna Maria Romijnders en haar voor- en nazaten, voor zover die laatsten aanwezig, en er al akten daarvan openbaar, zijn.

 

                                           

 TERUG NAAR BOVEN.