Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst


In mijn handleidinkje voor ZOEKAKTEN.NL beschreef ik al dat U overigens -en natuurlijk- niet geheel afhankelijk bent voor akten van alleen maar Zoekakten.nl. U kunt vanzelfsprekend ook direct naar www.familysearch.org gaan en dààr naar -ongelofelijk veel- akten zoeken en vinden. Dat gaat zo: 

Ga naar/Klik op:

https://www.familysearch.org/

▼ 

U ontkomt er helaas niet aan om ook nu in te moeten loggen om toegang tot de site te verkrijgen. Een gratis account is (klik op Free Account) zo aangemaakt en u kunt inloggen, zodra u dat account heeft aangemaakt. Nadat u ingelogd heeft, opent een nieuw venster met bovenaan deze menu-opties ▼: 

Kies de optie Search ...

Daarna op Records klikken in het uitklapmenuutje  ...

▼ 

FS gaat u verrassen met een scherm, waarin u heel veel kunt invullen, maar in deze handleiding gaan we regelrecht op ons uiteindelijk doel af, namelijk de Dreumelse geboorteakten tussen 1811 en 1826.▼

▲ Klik op 'Browse all published collections' ...

▼ 

▲ Klik op ... 'Continental Europe (559)' ...

▼ 

▲ Klik op ... 'Nederland (36)' ...

▼ 

FS laat u nu een groot scherm zien, met alle keuzemogelijkheden die u heeft met betrekking tot ALLE beschikbare akten voor wat geheel Nederland betreft. Ingedeeld in provincies en vervolgens nog per provincie verschillende verzamelingen akten. Bijvoorbeeld akten opgesteld door kerken, over militairen, of van de burgerlijke stand, enz. ▼ 

▲ Klik op ... 'Netherlands, Gelderland Province Civil Registration, 1800-1952' ...

(Uiteraard kunt u èlke aangeboden mogelijkheid kiezen, maar we zijn immers, als voorbeeld, nu specifiek op zoek naar Dreumelse geboorteakten 1811-1826).

▼ 

U krijgt vervolgens de mogelijkheid geboden om alle akten te kiezen 

die alleen in Gelderland werden samen gesteld. ▼

▲ Klik eerst op ... 'Browse through 3,936,452 images'.

'Browse through' = zoek in. Het aantal afbeeldingen (is bijna gelijk aan het aantal akten) dat beschikbaar is voor akten van heel Gelderland. Best veel!

Drie miljoen negen honderd zes en dertig duizend vier honderd twee en vijftig afbeeldingen.

U krijgt nu een totaal overzicht te zien van àlle Gelderse gemeenten, waar FamilySearch akten van gearchiveerd heeft en uiteraard kiest/klikt u op Dreumel ▼

Vervolgens presenteert FamilySearch u àlle akten, die in Dreumel ooit werden uitgeschreven en kunt u kiezen welke u maar wilt bekijken. Ik heb in dit voorbeeld weer voor Geboorten 1811-1826 gekozen :

▼ 

FS presenteert nu -eindelijk- het scherm waar u naar op zoek bent ... de eerste afbeelding, van in totaal 306 afbeeldingen, die alle geboorteakten tonen van Dreumel vanaf 1811 tot en met 1826. Ik heb u reeds de handelingen uiteen gezet die u kunt verrichten nu u dit scherm eenmaal voor u heeft.

Onderstaand nog even de -en alle- keuze-mogelijkheden, die u ter beschikking staan om deze, en alle andere, akten te manipuleren naar eigen wens en voorkeuren. ...: 

Op de hierboven beschreven wijze kunt u zelf dus ook alle -en ontelbaar veel andere- akten zoeken, èn vinden, die ook via Zoekakten.nl worden aangeboden. Waarbij met stelligheid gezegd moet worden dat het via Zoekakten.nl veel en veel gemakkelijker gaat dan als u zelf op FS (= FamilySearch) wilt gaan zoeken. Alleen worden er dus vanaf medio december 2017 géé nieuwe akten meer toegevoegd op Zoekakten.nl. 

Veel succes met uw zoekactiviteiten.

Terug naar boven.