Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

Maandag, 26 oktober 2020 : Gisteren kwam ik er pas te laat achter dat ik niet om half 6 uit bed was gekomen, maar om half 5 al. Per gisteren is het wintertijd geworden. ‘s Ochtends -1 uur- eerder licht en ‘s avonds -1 uur- vroeger donker. Persoonlijk zie ik de voor- en/of nadelen van winter- en zomertijd niet, en heeft het als nadeel dat je 2x per jaar overal klokken en horloges moet gaan verzetten, met als bijkomend gevolg dat je een uur te vroeg je bed uit komt, op de wintertijdklokverzetdag !

Hetgeen me overigens op geen enkele manier gestoord heeft bij de start van weer een nieuwe stamboom. Wel heel erg opvallend was direct, toen ik deze geboorteakte nader bestudeerde, dat ik de naam van de moeder onmiddellijk herkende. In dit geval dus Isabella Maria de Keijser. Niet alleen moeder van Wilhelmus Nicolaas Kuijpers, die in Dreumel werd geboren op 2 april 1914. Maar ook de echtgenote van Antoon Kuijpers, de vader van Wilhelmus Nicolaas.

En hoe komt het dat ik die naam van de ouders van Wilhelmus Nicolaas Kuijpers zo snel herkende? Nou, beide namen komen ook voor in de stamboom van Nicolaas Johannes Liefkens, voorafgaand aan deze nieuwe. En dat heeft alles weer te maken met de achternaam van de moeder van Nicolaas Johannes Liefkens, te weten Petronella Mathilda Kuijpers …

En, een aantal huwelijken en kinderen later, kom je dan uiteindelijk bij Antoon Kuijpers en Isabella Maria de Keijser terecht, overigens de twééde vrouw van Antoon Kuijpers.

Het spreekt vanzelf dat ik niet na zal laten dankbaar gebruik te maken van de al verzamelde, en nu al direct beschikbare, gegevens uit deze Liefkens-stamboom om een soepeler start te kunnen maken met deze nieuwe Kuijpers-stamboom. En wellicht bevat de stamboom van Gijsbertus Johannes Kuijpers, uit 1913, ook nog data die ik zou kunnen verwerken. Hij werd geboren op 28 januari 1913, uiteraard te Dreumel.

Goh, er hebben, zie ik, wel wat layout-veranderingen plaats gevonden, sinds ik startte met het samen stellen van stambomen, de eersten dus in 1913. Maar ook in die 1913-stamboom van Gijsbertus Johannes Kuijpers (▼) vind ik de naam ‘Isabella Maria de Keijser' terug. Wel hééél ver terug de geschiedenis in van die stamboom, maar toch!

Het wordt een uitdagende opgave om de gegevens van en uit die eerdere stambomen te verenigen met de stamboom van Wilhelmus Johannes Kuijpers, vermoed ik. Maar zeker een serieuze poging waard. Eerst nog enkele gegevens over het ouderpaar Kuijpers-de Keijser. Beide ouders worden wederom in Dreumel geboren.

Vader Antoon Kuijpers op 12 juni 1873.

En moeder Isabella Maria de Keijser op 27 maart 1881.

De geliefden trouwen, in Dreumel, op 13 juli 1910.

Het is het tweede huwelijk van vader Antoon Kuijpers. Hij was eerst getrouwd met Theodora Liefkens.

Zij trouwden, ook in Dreumel, op 21 januari 1903.

De akten die in de persoonlijke dossiers zitten van Antoon Kuijpers, (1) Theodora Liefkens en (2) Isabella Maria de Keijser.

Ik ga maar eens beginnen met de nieuwste stamboom. Het zou wel eens een hele uitgebreide kunnen worden, nadat ik al de gegevens van eerdere stambomen verwerkt heb ik deze meest recente. Weer eens wat anders. Leuk !!

Dinsdag, 27 oktober 2020 : Onvoorstelbaar !! Niet alleen het aantal corona besmettingen dat per dag nog steeds stijgt en inmiddels boven de 10.000 (per dag !!) is uit gestegen!

Maar ook de snelheid waarmee ik deze stamboom heb samen kunnen stellen. Samen stellen is inderdaad de juiste woordkeuze, want het samen brengen van twee stambomen viel zeker niet tegen. De stambomen van Nicolaas Johannes Liefkens en die van Gijsbertus Johannes Kuijpers.

Waarbij de moeder van de laatst genoemde, te weten Isabella Maria de Keij(s)(z)er, de verbindende persoon bleek te kunnen zijn. Zij verschijnt (overigens zoals vele anderen ook) in beide stambomen en als je die twee stambomen, via haar, aan elkaar kunt knopen, dan heb je eigenlijk al direct de stamboom klaar voor en over de persoon waar dit verhaal over gaat, te weten Wilhelmus Nicolaas Kuijpers.

Weliswaar heb ik de stamboom van Gijsbertus Johannes Kuijpers ge-updeet, maar geen aanpassingen van data en gegevens door gevoerd. De updeet bestond uit kleine aanpassingen voor wat betreft de layout. Ik heb ook de lettergrootte origineel gelaten, zoals duidelijk te zien is op de afbeelding van deze stamboom.

Gelukkig, want dat is niet altijd zo, lukte het om er deze mooie afbeelding van te maken, en ook een even mooi PDF bestand. En omdat het een stevige, zeer uitgebreide stamboom is geworden, is de bestandsgrootte van het PDF bestand ook niet gering, namelijk 128+ Mb. Het openen van dit bestand zal dan ook geruime tijd in beslag nemen, vrees ik. Nee, ik weet het wel zeker !

                                           TERUG NAAR BOVEN.