Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

Zaterdag, 12 september 2020 : Als ik gemiddeld een periode van één week reken om één stamboom samen te stellen en te kunnen publiceren, dan resten me nog maar liefst 71 weken om heel 1914 in het stambomenbos te planten. Ik heb nu 6 van de 78 Dreumelse 1914 geboorteakten verwerkt en derhalve wachten er nog 71 om deel uit te kunnen gaan maken van die verzamelde stambomen. In 2020 resten vanaf deze week 37 nog 16 weken voor het 2021 wordt en in dat jaar staan 52 weken ter beschikking, bij leven en welzijn. Het zou zomaar 2022 kunnen worden eer ik dit jaar 1914 kan afronden. Nog veel ‘work on the shop’, van der Giesen.

Geertruda Arnolda Driessen heet de zevende persoon die op 9 februari 1914 in Dreumel wordt geboren. Het zesde kind van vader Johannes Driessen en moeder Petronella Catharina Boumans.

Johannes Driessen wordt op 17 maart 1876 en Petronella Catharina (Nelleke) Boumans op 10 september 1881 geboren, beide te Dreumel.

Haar ouders, voorafgaand aan het zorgen voor nakomelingen, traden te Dreumel in het huwelijk op 5 augustus 1903. Hij was toen 27, zij 21, best jong nog.

Onderstaand alle personen, die ik in mijn registratie heb staan, die de achternaam Driessen delen.

Dit (▼) zijn alle tot nu toe alle verzamelde akten in de beide persoonlijke dossiers van het ouderpaar Driessen-Boumans. Met toevoeging van nog twee kinderen die in 1916 en 1918 worden geboren.

Ik ben weer benieuwd hoe deze stamboom er uiteindelijk uit gaat zien, als ik alle beschikbare gegevens erin heb verwerkt. Ik ga er maar eens mee beginnen …

Donderdag, 17 september 2020 : Goh, dat was me een hoop werk, zeg. Het toevoegen van een complete al bestaande stamboom van een persoon die ook in deze meest recente stamboom voor komt, zorgde voor heel wat extra werk.

Blijkbaar kun je PowerPoint ook nog over belasten, zodat je op allerlei ingenieuze manieren, maar niet op de normale manier, je stamboom samen moet stellen. Dat is weliswaar uiteindelijk gelukt, maar het daaruit resulterende bestand is zo groot, dat m’n computer geheugen tekort komt om er ook nog een *-PDF bestand van te kunnen maken. Het is een gewoon *-JPEG bestandje geworden, en ik hoop van ganser harte dat ik dat ook kan uploaden naar mijn website.

Dat bestand()je is 166 Mb groot en ziet er, als image, zó uit.

Al doende leer je veel, ook hoe het niet lukt. Dat JPEG bestandje laat zich, om (voor mij) onduidelijke redenen, niet uploaden. Dus heb ik moeten besluiten om die twee stambomen weer ter scheiden en er aparte PDF bestanden van te maken. Dàt lukte en dus krijgt u twee PDF bestanden aan geboden deze keer. Graag, even geduld zodat de bestanden goed en volledig kunnen openen.

Never a dull moment.


TERUG NAAR BOVEN.