Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

Zaterdag, 19 september 2020. Zodra je die achternaam ‘De Kleijn’ ziet verschijnen, bedenk je dat je al meerdere stambomen hebt samen gesteld voor personen met dezelfde achternaam. Het lijkt erg aannemelijk, èn zelfs waarschijnlijk, dat er relaties gelegd kunnen worden tussen de meest recente persoon die op 11 februari 1914 in Dreumel wordt geboren en de de Kleijn personen, die al stambomen verkregen.

De eerste, in 1913, was Johannes de Kleijn, zoon van Peter de Kleijn & Janna van Rosmalen. Geboren op 12 januari 1913, in Dreumel. De layout is sindsdien wat -veel- aangepast, maar dit was de eerste de Kleijn-stamboom.

De tweede de Kleijn, die in aanmerking kwam voor een stamboom, was Elisabeth Adriana de Kleijn, dochter van Adrianus de Kleijn en Elisabeth Adriana van der Sluijs. Zij werd op 5 augustus 1913 in Dreumel geboren.

En de tot nu toe laatste de Kleijn, waarvoor ik een stamboom samen stelde, was Franciscus Nicolaas de Kleijn. Zoon van Johannes de Kleijn en Johanna van Oorsouw. Geboren te dreumel, op 21 september 1913.

De eerste de Kleijn die in 1914 een stamboom gaat verwerven, is Hendrikus Martinus de Kleijn, zoon van Gerrit de Kleijn en Maria Verbruggen. Hij wordt geboren op 11 februari 1914, om half vijf, des namiddags!

Rasechte Dreumelnaren zijn het. Vader de Kleijn wordt in Dreumel geboren op 2 december 1877. Moeder Maria Verbruggen, ook te Dreumel, op 7 mei 1885.

De enige methode om te voorkomen dat je illegale kinderen op de wereld zou zetten, was door te trouwen. Wat ze deden op woensdag 17 mei 1911, hij op 33-jarige, en zij op 26-jarige, leeftijd.

Nee, in de lokale, noch in de nationale kranten, wordt over dit huwelijk gerept.

Je kon beweren wat je wilde, maar niet dat dit echtpaar inmiddels een groot gezin had gesticht. Alhoewel, de openbare Dreumelse geboorteakten gaan niet verder dan tot en met 1912. Als je dan in mei 1911 past trouwt, dan heb je nog niet eens de fysieke mogelijkheden om maximaal meer dan één kind in te laten schrijven bij de Dreumelse burgerlijke stand.

Hun eerste nakomeling is Theodora Geertruda, die op 15 juli 1912 wordt geboren. In 1913 krijgen alleen andere de Kleijn families kinderen, maar in 1914 is het weer raak voor dit echtpaar. Hendrikus Martinus wordt geboren op 11 februari 1914.

Gelukkig kan ik in mijn eigen bestanden ook de Dreumelse geboorteakten nog bekijken van 1913 t/m 1918 en kom dan nog deze twee geboorteakten tegen. Van Antonius Gerardus de Kleijn, die op 6 juni 1916 wordt geboren.

En die van Geertruida Anna de Kleijn, geboren op 11 november 1917. Helaas overlijdt deze dochter alweer op 17 februari 1919, slechts één jaar (en 8 maanden) jong.

Ik ga beginnen aan deze stamboom en zal uiteraard onderzoeken of ik gegevens uit vorige stambomen kan integreren in deze. Dat zou mooi zijn, want dan hoef ik het wiel niet een tweede, derde of vierde keer uit te vinden.

► Nee, niet in de stamboom van Johannes de Kleijn.

► Nee, ook niet in de stamboom van Elisabeth Adriana de Kleijn. En …

► ... ook niet in de stamboom van Franciscus Nicolaas de Kleijn. Hoe is het mogelijk dat die relaties er niet zijn, in een dorp zo piepklein als Dreumel was, en is?!! Heel vreemd, maar het is, zo blijkt, niet anders.

Vrijdag, 25 september 2020. Aangezien er geen relaties bleken te zijn met de stambomen van vorige personen die de Kleijn als achternamen hadden, was er noodzaak om een geheel nieuwe stamboom aan te maken. Geen probleem, al zou het handig geweest zijn als ik gegevens uit vorige stambomen had kunnen gebruiken voor die van en voor Hendrikus Martinus de Kleijn.

Het bleek, toen ik niet verder kon met het uitbreiden van de stamboom gegevens, een vrij schriel stamboompje te zijn geworden. Om toch nog wat cachet aan dit stamboompje toe te kennen, heb ik de gegevens van het echtpaar …

… verder -binnen deze stamboom- uit gewerkt. Dit echtpaar komt individueel óók voor in de stamboom van de hoofdpersoon, maar aangezien er in de de Kleijn stamboom geen ruimte meer gecreëerd kon worden voor een uitgebreide(re) versie van de Verbruggen-Verhagen sub-stamboom, heb ik die apart toegevoegd in de oorspronkelijke stamboom. U herkent deze additionele stamboom aan de gele kantlijnen.

Al met al is de afbeelding er als volgt uit komen te zien.

 TERUG NAAR BOVEN.