Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

Het is woensdag, 28 oktober 2020 geworden. Rutte en de Jong zijn zich nog aan het beraden of er extra maatregelen tegen corona afgekondigd moeten worden en zo ja ... welke. Ondertussen wordt er op veel plaatsen op de wereld geprotesteerd tegen al die coronamaatregelen.

Of, desondanks, toch illegale feestjes georganiseerd. Onbegrijpelijk, vind ik. Hebben die protestanten en feestvierders dan niet in de gaten dat ze zelf –mede- de veroorzakers zijn van een niet aflatende en in omvang schrikbarend snel toenemende stroom van door corona besmette & overleden personen?

Deze vermeldingen over corona zijn eigenlijk niet op z’n plaats tussen de gegevens, die ik graag en veel liever met u wil delen over stambomen en de personen die nauw daarbij betrokken zijn. Ik stop dus maar met klagen over corona en ga aan de slag met de 15e persoon, die vanaf begin 1914 in Dreumel wordt geboren.

Hij heet Gerrit van Alphen, wordt in Dreumel geboren op 2 april 1914, en is de zoon van vader Daniël van Alphen en moeder Cornelia Jacoba de Boef. Géén bekende achternamen, die direct al kunnen bogen op uitgebreide informatie, waar ik al over zou beschikken. Eerder het tegendeel, vrees ik.

Quote:

De oorsprong van het internet is terug te voeren tot ARPANET, een in 1969 in de Verenigde Staten gebouwd militair netwerk, dat later voor algemeen gebruik geschikt is gemaakt vanuit Amerikaanse universiteiten. Inmiddels is het internet een mondiaal fenomeen, dat het karakter van massamedium heeft gekregen. Als een van de succesfactoren wordt wel genoemd dat het volledige internet eigendom van niemand is, terwijl de fysieke onderdelen wel degelijk een eigenaar hebben.

Unquote.

Dus, veel zoeken op dat Internet en dan afwachten hoe ver ik er in slaag om toch een bezienswaardige stamboom samen te stellen. Eerst maar eens op zoek naar de ouders … Dit zijn de enige gegevens die ik zelf heb over de van Alphen families.

Vader Daniël van Alphen en moeder Cornelia Jacoba de Boef trouwen op 28 juni 1913, te Dreumel.

Bij beide wordt op deze huwelijksakte vermeld dat ze in Heerewaarden werden geboren. De huwelijksbijlagen kunnen en zullen dat bevestigen :

Tja, als je dan in 1913 trouwt, dan is er nog geen langdurige periode verstreken om al een schare kinderen om je heen te verzamelen. Gerrit is de allereerste … Het zou overigens nog kunnen dat dit echtpaar tussen de geboorte van Gerrit en eind 1918 nog kinderen heeft gekregen. Dat zal ik even moeten controleren …

Ja, nog één kind, te weten Anneke. Zij wordt in Dreumel geboren, op 16 oktober 1916.

Ik ga proberen een zo informatief mogelijke stamboom samen te stellen.

1 dag later. Toch even tussendoor opmerken dat ik bijzonder veel profijt heb –gehad- van een website, die ik nog niet eerder had ontdekt. Deze … https://www.vanalphen.info . Een meneer John van Alphen heeft deze site samen gesteld (m.b.v. ‘Web Based Family History Software’van Webtrees (https://www.webtrees.net/index.php/en/ )), en ik ben hem erg dankbaar voor al de informatie die ik zelf –nog- niet had gevonden. Of wellicht ook wel nooit gevonden zou hebben, zonder deze site. Veel dank, meneer John van Alphen.

Zaterdag, 31 oktober 2020: Klaar !! Vooral, omdat ik dankbaar gebruik heb gemaakt van de gegevens die meneer John van Alphen heeft verwerkt op diens website over de families van Alphen. Een ongekende hoeveelheid werk is daar –voor hem- in gaan zitten en de gegevens gaan zo ver terug als 1230 !! Zeer indrukwekkend. Ongetwijfeld heeft hij menig uurtje in archieven door moeten brengen, aangezien veel van de door heb gebruikte data -nog- niet op sites van archieven staat en alleen maar terug te vinden is tijdens fysieke bezoeken aan archieven. Ik heb dat zelf ook al enkele keren mee gemaakt.

Mij rest nog slechts het laten zien van de afbeelding die deze stamboom teweeg heeft gebracht.


En, tot slot, het PDF bestand, waarin alle gegevens in detail weer worden getoond:


                                            TERUG NAAR BOVEN.