Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

Maandag, 18 januari 2021. 'Back to the basics', zou je kunnen zeggen. Nu ik eenmaal klaar ben met het aanpassen en wijzigen, en op m’n website publiceren, van de inmiddels flink uitgebreide stamboom van Jan van Kruijsbergen, kan ik weer verder met de volgende persoon, die in 1914 in Dreumel wordt geboren. Het is vanaf begin 1914, de 27e persoon die geboren wordt en haar vader, Gradus Driessen en moeder Petronella Gerlag, besluiten haar Helena Maria te noemen. Ze wordt geboren op 18 mei 1914.

Om onbekende redenen besluit ik om allereerst maar eens op de website van Tremele te kijken of daar wellicht foto’s, of andere informatie, voorhanden is over deze familie Driessen. En ja hoor, wie schetst mijn verbazing als ik over deze familie onder andere het volgende lees …

Is het mogelijk dat ook deze stamboom geen doorsnee stamboom gaat worden, maar dat er nog zóveel informatie geput zou kunnen worden n.a.v. deze korte teksten op de site van Tremele? Onder aan dit artikel op de site van Tremele wordt nog aan gegeven dat ze geregistreerd werden op Ellis Island en dat het artikel vervolgd zal worden. Daar is klaarblijkelijk vooralsnog niets naders uit voort gekomen, want dan zou het wel verwerkt zijn in dit artikel. Ik ga er Tremele naar vragen. Het was niet gecompliceerd om vast te stellen dat het over de familie gaat, waar ik deze stamboom over wil gaan samen stellen. In dat artikel van Tremele wordt aan gegeven dat Gradus in 1871 werd geboren en raadt eens wie daaraan vol doet? Nou, de vader van Helena Maria Driessen. 

Hij heet Gradus en hij wordt in Dreumel geboren op 8 maart 1871. Moeder Petronella Gerlag, op 25 november 1876. Beide zijn in Dreumel geboren. Dus dat gaat   

Dus, trouwen ze ook in Dreumel, op 9 april 1902. De bruidegom is dan 31 jaren jong en zijn bruid 25.

Het Tremele artikel werd geschreven in 2016, naar aanleiding van een bezoek aan Dreumel van nazaten van die geëmigreerde Driessens. Hun directe link met Dreumel is een persoon, genaamd Josephus Driessen, die in Dreumel werd geboren. Ik heb zojuist navraag gedaan bij Tremele en kreeg de volgende reactie:

Na het bezoek van genoemde familie aan Dreumel, werd mij meer informatie toegezegd. Helaas heb ik sindsdien geen reactie meer ontvangen vanuit de V.S. Ik kan je dus niet verder helpen helaas. Gr. Jos.

Ik ga proberen zelf informatie te achterhalen om de stamboom weer zo volledig en compleet mogelijk samen te stellen. Om maar eens ergens te beginnen, de registratie gegevens die opgesteld werden toen ze 3 september 1924 arriveerden op Ellis Island, al jaar en dag dè locatie, waar alle emigranten arriveren om geregistreerd te worden, alvorens Amerika in te trekken.

Laat ik echter vooral eerst melden dat de persoon, waar dit alles om draait, Helena Maria Driessen, geen deel uit maakte van die geëmigreerde familie. Ze wordt weliswaar geboren op 18 mei 1914, maar overlijdt 19 maanden later al, op 16 januari 1916. Triest!

Elke persoon werd geregistreerd en medisch onderzocht als je aan kwam op Ellis Island. Ik ga eerst maar eens controleren of de namen van de aan gegeven kinderen overeen komen met die, die ik al vanaf lang geleden, verwerkt heb in mijn eigen registraties. Dit zijn de namen op de Ellis Island registratie … (Bedenk dat ik geen Dreumelse nakomelingen heb kunnen registreren vanaf 1918. Die geboorten zijn nog niet openbaar, na 1918).

Onderstaand alle akten, die voorkomen in de persoonlijke dossiers van het ouderpaar Driessen-Gerlag. Alle namen op de Ellis-registratie (▲) kan ik terug vinden in deze dossiers (▼). Helaas kan ik van een aantal akten verder geen gegevens vinden en ben dus onbekend met hoe het deze personen is vergaan. Ik heb dit verder uit gewerkt in de stamboom zelf.

Uiteraard was ik weer niet de eerste die zich inspande om gegevens over de Driessen families te verzamelen. Op de websites ...

https://www.mijn-genea.nl & https://www.mijn-genea.nl/genea/member/witte-en-boer/petronella-driessen/9531891?ref=sz 

... staan ongelofelijk veel gegevens, waar ik zeer dankbaar gebruik van heb gemaakt, ter completering van de stamboom voor en over Helena Maria Driessen.

Gelukkig kon ik die Ellis Island registraties vrij snel vinden en ze zijn opvallend duidelijk een éénduidig. De familie Driessen voer naar Amerika met de S.S. Rotterdam.

En als je dan eenmaal, na ongeveer twee weken varen, was aan gekomen bij Ellis Island (New York) …

En als je dan goed gekeurd was en alles wat administratief verankerd …

… dan mocht je de United States of America betreden en gaan en staan waar je maar wilde.

Ik ga beginnen met die stamboom en hoop dat ik heel veel informatie kan inwinnen om vooral te kunnen beschrijven hoe het deze specifieke familie verging, nadat ze geëmigreerd waren. Het zou wel eens even kunnen duren eer deze stamboom zijn volle wasdom heeft bereikt. Een soort ‘Sequoia Sempervirens’ hoop ik dat het uiteindelijk gaat worden.

Maandag, 25 januari 2021: Goh, ik had me al gerealiseerd dat het mogelijk niet makkelijk zou zijn om personen te vinden, die a) (verre) familie zijn van degenen die naar Amerika emigreerden, en b) die dan ook nog bereid zouden zijn om additionele data en gegevens, mogelijk zelfs foto’s, te overhandigen, zodat ik die in de stamboom zou kunnen verwerken.

Maar het blijkt nog véééél moeilijker te zijn dan al verondersteld, met name om iemand in De USofA te vinden die relaties had/heeft met de geëmigreerde familie. Na lang zoeken vond ik –op Facebook- ene Steve Driessen, die in dezelfde staat (Wisconsin) woont als waar de Dreumelse familie Driessen ging wonen na hun aankomst.

En heb contact met hem gezocht …

Deze Steve Driessen heeft maar liefst 2000 vrienden, waar uiteraard ook weer personen met dezelfde achternaam verschijnen.  

Ik heb deze 2 personen (▼) dezelfde chat toe gestuurd als Steve Driessen. Afwachten wat hun reacties zullen zijn, als die er al mochten komen.

Ik heb het adres en contactgegevens van het gemeentehuis in Appleton (waar de familie Driessen zich vestigde) op gezocht en ze, op 23-01-2021, de ‘City Clerk’ gevraagd om relevante informatie.

Vervolgens is er ook nog een Wisconsin Historical Society, waar ik mijn vraag aan heb voor gelegd …

Ik ga ook proberen om de –overbekende- Familysearch organisatie te contacten, wellicht dat zij iets weten wat ik graag wil weten. En zie op Internet dat er nota bene (drie) organisaties in Nederland zijn, die ik zou kunnen aanspreken, te weten :

Woensdag, 27 januari 2021 : De eerste versie van der stamboom. Deze is inmiddels achterhaald en wordt, in aangepaste vorm, helemaal onderaan dit verhaal, getoond. Maar er is ondertussen heel wat voor gevallen ...

Donderdag, 11 februari 2021:

Ik ga de stamboom van Helena Maria Driessen her-publiceren, aangezien er enige toevoegingen hebben plaats gevonden bij data van geboorten en overlijden. Hele kleine toevoegingen, maar de online stamboom behoort wel zo volledig als mogelijk te zijn. Alle andere informatie die ik heb gekregen uit Amerika heb ik in bovenstaand verhaal verwerkt.

Mocht ik alsnog belangrijke informatie toe gestuurd krijgen, dan zal ik ook die alsnog verwerken, uiteraard. Maar ik kan natuurlijk niet af gaan zitten wachten als ik dit soort geautomatiseerde berichten toe gestuurd krijg …

Ik ben blij u een aangepaste versie te kunnen laten zien van haar Stamboom(-afbeelding), gevolgd door een eveneens aangepast PDF-Bestand.

 

       


(Het duurt wel 'even' voordat dit grote bestand zich toont!


TERUG NAAR BOVEN.