Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

20 juni 2019: AKTE No.6 is aan de beurt. De geboorteakte van Hendrina Jacoba Maria van Ophuizen. Niet bepaald een achternaam die allerlei herkenbare belletjes doet rinkelen, aangezien die tot nu toe niet vaak is voor gekomen in alle 100-duizenden akten die ik in de afgelopen ruwweg 10 jaren de vele revues heb zien en laten passeren. Dit zijn tot nu toe de enige persoonlijke dossiers die ik bezit, over en van deze familie:

Het bovenste dossier bevat de gegevens over het echtpaar Ophuizen-Verdijk. Het tweede dossier gegevens van een zoon, Jacobus Johannes van Ophuizen. En het derde van een dochter, Maria Johanna van Ophuizen.

De korte ervaringen die ik tot nu toe heb op gedaan met het trachten samen te stellen van stambomen, heeft al duidelijk geleerd dat je daar eerst maar eens ijverig en enthousiast mee moet gaan beginnen, en vorderen, vóór te oordelen dat er waarschijnlijk niet veel te vergaren valt op de diverse websites. Dus … ik ga aan de slag …

24 juni 2019: Goh, wat had ik me weer zeer ernstig vergist, door al in een veel te vroeg stadium een vooruitlopend oordeel uit te spreken over de hoeveelheid data die verzameld zou kunnen worden rond en over de familienaam van Ophuizen en nog zóveel andere familienamen. Wellicht ben ik met deze boom & takken ook wel weer verder gegaan dan met vorige bomen, in de zin dat het steeds meer een serieuze(r) uitdaging begint te worden om toch zoveel mogelijk te verzamelen, althans in zoverre dat het geen weken of maanden gaat kosten om pas over die data te kunnen beschikken.

Hendrina Jacoba Maria van Ophuizen blijkt, jàren na haar geboorte, zuster Huberdina te zijn geworden, waar dan weer extra data door gegenereerd kon worden.

Het viel me bij het samen stellen van deze stamboom & takken ook weer eens op hoeveel kinderen er verwekt en geboren werden, waarvan er relatief veel al op -veel te jonge- jonge leeftijd overleden. Sommige echtparen mogen blij zijn dat ze van de tien geborenen, er twee of drie overhouden, die dan zowaar ouder zijn geworden dan 5 of 10 jaren.

Dit is de stamboom en haar vele takken en twijgjes in vogelvlucht :

Het PDF bestand (▼) is aanmerkelijk leesbaarder (Nà in-zoomen) !!