Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

Vader Anton van Kampen, die op woensdag 5 mei 1909 trouwt met Geertrui Smulders, meldt zich op zaterdag (! : de 5-daagse werkweek werd voor ambtenaren pas in 1961 ingevoerd) 29 maart 1913 op het Dreumelse gemeentehuis, om de geboorte vast te laten leggen van hun zoon. Hij, zoon Wilhelmus Jozef van Kampen, wordt om tien uur ‘s-ochtends geboren op vrijdag 28 maart 1913.

Best een vol beschreven trouwakte trouwens, van zijn ouders. Zowaar ondertekent èn onderstreept door Dreumels burgemeester Gerrit van Eijseren himself. Twee keer zelfs, want ook de doorhalingen en verbeteringen (linker marge van de akte) moesten weer apart goed gekeurd worden natuurlijk. En al die doorhalingen waren noodzakelijk, omdat er blijkbaar twee bladzijden beschreven moesten worden, maar de voorbedrukte akten waren slechts voor één huwelijk per bladzijde gedrukt, niet twee. Voordat deze akte dus voltooid was, was je alweer een volle ochtend verder!

Ik ben erg benieuwd hoe deze stamboom er uit zal gaan zien, want over de van Kampen families heb ik weinig gegevens, maar over de Smulders families des te meer:

Dat is toch wel het allerleukste aan het samen stellen van al die stambomen. Dat je van tevoren niet weet wat je allemaal tegen komt gedurende het proces om zover mogelijk te komen. Of wat je allemaal moet doen om tot het optimaal gewenste resultaat te geraken. Prachtig.

De kans is niet groot dat ik deze stamboom nog af krijg voor ik een weekje op vakantie ga, per 12/10/2019. Sinds mensenheugenis al niet meer op vakantie geweest, dus is het reuze spannend om dat weer eens mee te gaan maken. Weer vliegen trouwens, want dat maakt integraal deel uit van deze vakantie. Wie weet besteed ik daar nog wel eens een speciaal vakantie-verhaaltje aan, als alles goed is verlopen en we zijn allemaal weer veilig en gezond terug gekeerd op onze verschillende nesten.

24 Oktober 2019 : Ja, weer terug van vakantie en het blijkt achteraf niet heel wijs om midden in een stamboom samenstelling op vakantie te gaan. Het duurt dan geruime tijd, na terugkeer, voor je de juiste draden weer hebt opgepakt. Maar dat lijkt gelukt te zijn en ook deze stamboom, inclusief takken en twijgen, ga ik aanstonds toe vertrouwen aan deze website.

Eerst de afbeelding daarvan en daaronder de link om die stamboom te kunnen openen:

 TERUG NAAR BOVEN