Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

Maandag, 16 augustus 2021:

De een en zestigste persoon die in 1914 in Dreumel wordt geboren, is de dochter van Gijsbertus Strik en zijn ‘echtgenoote’ Johanna Maria Liefkens. Ongetwijfeld zullen ze er lang over na gedacht hebben met welke voornamen ze haar voor de rest van haar leven wilden opzadelen en ze kozen voor Johanna Theodora, die op 16 oktober 1914, dus in Dreumel, wordt geboren.

Dat gold ook voor vader Gijsbertus Strik, geboren worden in Dreumel, op 16 april 1879. Hij was no.22 die in dat jaar aldaar werd geboren. Ook moeder Johanna Maria Liefkens werd in Dreumel geboren, en wel op 8 december 1884.

Zij was no. 47!!

Was trouwen in de geboorteplaats van de bruid een wettelijke verplichting ? Nee, want ik kom genoeg trouwakten tegen waarop wordt aan gegeven dat het echtpaar elders trouwde. Om welke reden dan ook, en die redenen worden ook niet, en nooit, gespecificeerd. Dat hoefde ook niet voor dit echtpaar, dat er geheel vrede mee had om in Dreumel te trouwen, en wel op 18 mei 1910.

Vijftien, in Dreumel, in 1910, gesloten huwelijken. Gerrit van Eijseren –zie handtekening- regeerde destijds de gemeente.

Onderstaand het totaal aantal akten dat ik heb kunnen verzamelen over dit echtpaar. Voor wat geboorteakten betreft, tot en met 1919.

Maandag, 24 augustus 2021 : Achteraf beoordeeld, had ik wellicht toch beter een geheel nieuwe stamboom kunnen of moeten samen stellen. Het toevoegen van data en gegevens van een recent geboren persoon aan de stamboom van een veel eerder geboren persoon, vergt heel veel aanpassingen. Met name als er in die al bestaande stamboom tussen alle oudere gegevens gewoon niet voldoende ruimte is om er iets tussen te voegen. Best een groot nadeel m.b.t. het samen stellen van een stamboom zoals ik dat doe, met behulp van PowerPoint, daar waar het gebruiken van standaard stamboomprogramma’s daar hoogst waarschijnlijk direct een oplossing voor hebben (denk ik). Genealogieonline laat een diagram zien van de meest gebruikte stamboom-maak-programma’s …

In dit geval moest ik nood gedwongen overgaan tot het vermelden van data elders op de stamboompagina, met vermelding van een nummer bij de relevante personen.

Die nummers vind je dan elders in de stamboom terug, met alle belangrijke gegevens die met een specifieke persoon te maken hebben, daaronder vermeld. Maar wel heel veel extra werk …

Dus, bij deze de kant & klare stamboom van Johanna Theodora Strik. Gevolgd door het *.PDF bestand.

 

                                           TERUG NAAR BOVEN.