Old Cowz
/

Vroeger  - Gisteren - Vandaag - Morgen - De Toekomst

Donderdag, 17 juni 2021 : Zo ‘snel’ als ik de vorige stamboom weer in het openbaar kon planten, zal zeker niet gelden voor deze. Ten gerieve van de vorige boreling die op 8 september 1914 in Dreumel werd geboren, ze heette Clasina Maria de Kleijn, kon ik kiezen uit vier eerder gemaakte stambomen voor achternaamgenoten. Terwijl je nou juist zou kunnen veronderstellen dat van Hoften vaker voor zou komen in Dreumel dan de Kleijn, blijkt de praktijk weer eens anders aan te tonen. Alweer blijkt ... Ga niet (te vaak) en (indien mogelijk) nooit op je gevoelens en emoties af, maar slechts op zwart-op-wit-bewijzen. De wortels van de van Hoften clans liggen trouwens eerder en veel meer in Heerewaarden dan in Dreumel.

Zo kunnen we allemaal, althans als je van voetbal houdt, onze emoties en gevoelens de vrije baan geven en, tegen wie het maar horen wil, uitspreken dat het Nederlandse elftal vanavond absoluut –en met grote cijfers- gaat winnen van Oostenrijk. Ik hoop het een ieder hopen, maar wat er zich in het echt zal gaan afspelen tussen 21:00 en 23:00 uur, dàt is bepalend en verder niets! (Het is 5-1 geworden ... voor NL).

Op 12 september 1914 wordt dochter Cornelia Catharina geboren, met de achternaam van Hoften, gelijk die van haar vader, Jan van Hoften. Haar moeder heet Cornelia van Veenendaal.

Helaas moet Jan van Hoften twee dagen later alweer naar het Dreumelse gemeentehuis, want …

… het noodlot heeft toe geslagen en Cornelia Catharina overlijdt alweer op 14 september 1914, na slechts iets meer dan twee dagen geleefd te hebben. Wat is dat droevig !!

Nu waren Jan van Hoften en Cornelia van Veenendaal al getrouwd vanaf 7 maart 1890 …

Hetgeen betekent dat ze al voor nakomelingen hadden gezorgd, lang voordat Cornelia Catharina werd geboren. Maar dat zal een zeer geringe troost zijn geweest, neem ik zonder twijfel aan. Eerst wat persoonlijke data over het betrokken echtpaar … aan de hand van de huwelijksbijlagen, die ze moesten overleggen –en waarvoor ze moesten betalen- voorafgaand aan hun huwelijk, te Heerewaarden.

Een en ander betekende dat ze direct na hun trouwen konden gaan werken aan nakomelingen, die allemaal een plaats kregen in de registraties die ik uiteraard ook van en over de van Hoften families bij hield en houd. Best veel nog …

Ik controleer nog even of er nog additionele (van Hoften-Veenendaal) kinderen (in Dreumel) werden geboren, in de jaren die volgen op 1914 (T/m 1919, want ik heb geen gegevens van de daarop volgende jaren, helaas).

Nou, 10 minuten later vast gesteld dat er in de jaren na 1914 (t/m 1919) binnen dit gezin geen kinderen meer werden geboren.

Dinsdag, 22 juni 2021 : Ik heb in de afgelopen dagen een lijst samen gesteld, met alle geboorten die in Dreumel plaats vonden, vanaf 1915 tot en met 1919. Het (bij elke volgende akte opnieuw) gezoek naar additionele kinderen binnen één gezin, kostte zoveel tijd, en was geen leuk werk, dat ik deze lijst heb samen gesteld, opdat ik eventuele nakomelingen snel op kan zoeken en vervolgens ook snel kan verwerken in mijn registratie en de relevante stamboom en –bomen.

Dit is die lijst, met een redelijk kleine tekstopmaak, vanwege de 148 meisjes, die werden geboren in de aangeven periode, en 154 jongens :

Dit lijkt me wel een goed moment om met de stamboom te beginnen, met name omdat die vanaf de kleinste zaadjes en worteltjes af aan nog helemaal moet gaan groeien. En ik streef er naar om ook deze stamboom weer zo volgroeid als mogelijk aan u te kunnen tonen, te zijner tijd. Tot dan.

Zondag, 27 juni 2021: Natuurlijk ga ik tegen zessen, deze zondag-namiddag, kijken hoe het Nederlandse 11-tal het eraf gaat brengen tegen Tsjechië. Als ik heel eerlijk ben denk ik dat ze niet gaan winnen. Dat zou jammer zijn, maar de sterkste gaat ook deze keer weer overwinnen.

Veel zekerder ben ik ervan dat ik de stamboom voor, over en van Cornelia Catharina van Hoften, klaar heb. Heerlijk werk, om weer eens een stamboom te kunnen samen stellen, geheel vanaf het begin. En dan nog kwam ik eigenlijk ruimte te kort, toen ik controleerde of getrouwde personen in deze stamboom nog kinderen (zie afbeelding ▼) hadden gekregen. Dat bleek zo te zijn en die heb ik onder gebracht met duiding van blauwe cijfers. Die staan helemaal links in de stamboom.

Het is wederom de beurt aan de afbeelding van die stamboom. Geen geringe stamboom en ik hoop elke keer dat er mensen zullen reageren, mocht er iets niet kloppen in stambomen. Of er mogelijk iets aan toegevoegd zou moeten worden.

Ik wens u in ieder geval weer veel plezier bij het gedetailleerd bekijken van deze gegevens. Samen met het *.PDF bestand uiteraard.


                                        


TERUG NAAR BOVEN.